Ζάκυνθος

Σημαντική αύξηση στις αφίξεις αναμένεται την νέα χρονιά από τα κρουαζιερόπλοια

Μια από τις χειρότερες χρονιές στον τομέα της κρουαζιέρας είναι η φετινή για τη Ζάκυνθο και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, αφού βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν και στο νησί μας αγκυροβόλησαν κρουαζιερόπλοια που μετά βίας μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πληροφορίες όμως, που αφορούν το πρόγραμμα για την νέα τουριστική σεζόν, γεννούν αισιοδοξία αφού κάνουν λόγο αφενός για αύξηση στον αριθμό των αφίξεων, αφετέρου για αφίξεις που θα ξεκινήσουν ακόμη και από το μήνα Μάρτη.

Είναι γνωστό πως οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας οργανώνουν το πρόγραμμα κάθε σεζόν ακόμη και δύο χρόνια νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν σε τοπικό επίπεδο για την προσέλκυση αυτού του είδους τουρισμού, θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Παναγιώτης Κολύρης, μιλώντας στον -Ε- έκανε γνωστό πως πρόσφατα συστήθηκε μια ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την χάραξη στρατηγικής για την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων στο νησί μας. Στην επιτροπή αυτή μάλιστα, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Διονύσης Μήλεσης παρουσίασε τα αποτελέσματα του διεθνούς συνεδρίου που παρακολούθησε πρόσφατα στα πλαίσια της εκδήλωσης Ποσειδώνια στην Αθήνα και είχε αντικείμενο την κρουαζιέρα.

«Σχηματίστηκε μια νέα επιτροπή που έχει ξεκινήσει άτυπα συναντήσεις γι’ αυτό το θέμα που είναι πολύ σημαντικό για τη Ζάκυνθο. Η επιτροπή αυτή θα πάρει μια επίσημη μορφή και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Δήμο, από την Περιφέρεια, από το Επιμελητήριο, από τους επαγγελματίες της παραλιακής που επιδιώκουν κάποια οφέλη από την κρουαζιέρα. Ήδη έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κοινές απόψεις» ανέφερε ο κ. Κολύρης, συμπληρώνοντας πως πολύ σύντομα θα προχωρήσουν κάποιες βασικές δράσεις, όπως η πρόσκληση εκπροσώπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας στο νησί μας.

«Η Ζάκυνθος για διάφορους λόγους, όπως είναι η κοντινή απόσταση από το Κατάκολο, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα για την κρουαζιέρα τα οποία και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε! Αυτό συνδυάζεται με τον σχεδιασμό που κάνει ήδη ο Δήμος για την ανάπλαση της παραλιακής αλλά και του ΕΟΤ. Οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να βρουν και μια σύγχρονη αγορά για να κάνουν τα ψώνια τους. Χρειάζονται αναπλάσεις και αλλαγές» τόνισε ο κ. Κολύρης, υπογραμμίζοντας πως για παράδειγμα θα πρέπει να υπάρχουν πεζόδρομοι και περιοχές απαλλαγμένες από τα αυτοκίνητα.

Σύντομα, τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κολύρη, θα πρέπει να τεθεί και στη νέα Κυβέρνηση   το αίτημα της ζακυνθινής κοινωνίας για λιμενικά έργα και υποδομές που θα αφορούν την μαρίνα, το λιμάνι και την προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *