Ζάκυνθος

Σε 4 μήνες η ποινή φυλάκισης στον πρώην Πρόεδρο το ΦοΔΣΑ για την παράνομη χωματερή του Αγαλά

Η υπόθεση της παράνομης λειτουργίας του χώρου διάθεσης ογκωδών απορριμμάτων στον Αγαλά βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς την περασμένη Παρασκευή το Εφετείο Πατρών εξέτασε την προσφυγή του πρώην Προέδρου του ΦοΔΣΑ Ανδρέα Ξένου.

Θυμίζουμε πως το 2013  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου επέβαλε στον κ. Ξένο ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή μετά από καταγγελίες κατοίκων για την υπόθεση της φωτιάς που σιγόκαιγε στη χωματερή του Αγαλά και των κινδύνων που προκαλούνταν για τη δημόσια υγεία.
Ο κ. Ξένος άσκησε έφεση με αποτέλεσμα η ποινή να μειωθεί στους 4 μήνες με διετή αναστολή.

Θυμίζουμε πως την περίοδο που ο κ. Ξένος  ήταν υπεύθυνος για το ΦοΔΣΑ είχαν ξεκινήσει μια συνεργασία με τον καθηγητή γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μ. Σταματάκη ο οποίος επρόκειτο να παρουσιάσει κάποιες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνεται τέλος πως για το θέμα έχουν κινητοποιηθεί οι κάτοικοι του Αγαλά και το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής ζήτησε παρεμβάσεις στην  χωματερή, βάζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα στην κορυφή του Τεχνικού Προγράμματος που προτείνει στο Δήμο για το 2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *