Κοινωνία

Σε ΦΕΚ η νέα σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής Ζακύνθου

8μελές το νέο όργανο καθώς δεν εκπροσωπείται η Ομοσπονδία Ναυτικών Πρακτόρων

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες η απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη για την σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής Ζακύνθου. Τις επόμενες ημέρες ο Αντιπρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής, που είναι ο Λιμενάρχης Μ. Δώνος, θα κληθεί να συγκαλέσει το νεοσύστατο αυτό όργανο με μοναδικό θέμα την εκλογή του Προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη φορά η σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής είναι 8μελής και όχι 9μελής, αφού αυτή τη φορά δεν προβλέπεται η εκπροσώπηση από τους ναυτικούς πράκτορες, μια που δεν υπάρχει συλλογικό όργανο που να τους εκπροσωπεί στη Ζάκυνθο.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 112/17.02.2020 αναφέρει:

Αποφασίζουμε τη συγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου ως ακολούθως:

Τον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Δώνο Μηνά του Σωτηρίου, Προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από τον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Μαμφρέδα Σπυρίδωνα του Γεωργίου

Την Βαβάση Παναγιώτα του Χαραλάμπους, Τελωνειακό, Προϊσταμένη του Τελωνείου Ζακύνθου , ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενη από τον Δρόσο Γεώργιο του Χριστοφόρου Τελωνειακό.

Τον Πλέσσα Αναστάσιο του Παναγιώτη δικηγόρο, αναπληρούμενο από τον Ρουχίτσα Διονύσιο του Πέτρου (Α.Δ.Τ.: ΑΙ 277225), οικονομολόγο.

Τον Σπίνο Νικόλαο του Διονύση συνταξιούχο Εμπορικού Ναυτικού, αναπληρούμενο από τον Γκλαβά Νικόλαο του Διονύση φυσικό.

Τον Μαρίνο Κωνσταντίνο Ξανθό του Ιωάννη , Υποναύαρχο Λ.Σ. ε.α., αναπληρούμενο από την Καπνίση Στεφανία του Νικολάου , δικηγόρο.

Την Καψαμπέλη Βασιλική του Ιωάννη Αντιδήμαρχο Ζακύνθου, αναπληρούμενη από τον Τρούσσα Διονύσιο του Νικολάου , Δημοτικό Σύμβουλο Ζακύνθου, κατόπιν υποδείξεως του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Τον Τσίπηρα Νικόλαο του Αντωνίου, επιχειρηματία, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, αναπληρούμενο από τον Λιβέρη Ιωάννη του Ανδρέα, επιχειρηματία.

Τον Ζουρμπάνο – Δραγανίγο – Σπύρίδωνα του Διονυσίου), υπάλληλο ΔΕΔΔΗΕ, εκπρόσωπο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, αναπληρούμενο από τον Κωνσταντίνου Γεώργιο του Ευαγγέλου, τραπεζοϋπάλληλο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα εκλεγεί μεταξύ των μελών της, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του β.δ. 14/1939 (ΦΕΚ 24 Α΄).

Η θητεία της Λιμενικής Επιτροπής είναι τριετής και αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρόσωπο που θα αναδειχθεί στη θέση του Προέδρου, με επικρατέστερο το δικηγόρο και κατά το παρελθόν Αντιδήμαρχο Ζακυνθίων Αναστάσιο Πλέσσα, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε διατυπωμένο ενδιαφέρον τόσο από τον κ. Τσίπηρα, όσο και από τον κ. Σπίνο.

Η θητεία της υφιστάμενης Λιμενικής Επιτροπής εκπνέει στις 31 Μαρτίου και μέχρι τότε τα μέλη της νέας Λιμενικής Επιτροπής θα έχουν συνεδριάσει για την συγκρότησή τους σε Σώμα.

Η εκλογή του Προέδρου γίνεται με ψηφοφορία μεταξύ των 8 μελών της Επιτροπής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *