Κοινωνία

Σε ΦΕΚ η απόφαση για τη μοριοδοτήση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές

Το μεσημέρι της Παρασκευής δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την μοριοδότηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου που αναφέρει τα εξής:

Ειδικά και μόνο για το σχολικό έτος 2018-2019, για τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, οι οποίοι υπέβαλαν σε Λύκεια, που ανήκουν στην ανωτέρω Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων, προβλέπεται ποσοστό θέσεων 0,5% επιπλέον του αριθμού εισακτέων της Φ.253.1/80988/Α5/22-5-2019 (Β’/1867) υπουργικής απόφασης για την εισαγωγή τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Οι θέσεις αυτές καταλαμβάνονται από τους συγκεκριμένους υποψηφίους εφόσον δεν επιλέγονται κατά πρώτον για τις αντίστοιχες θέσεις της γενικής σειράς της κατηγορίας τους. Η ανωτέρω ρύθμιση δεν εφαρμόζεται στους μαθητές της τελευταίας τάξης που μετεγράφησαν σε Λύκεια της ως άνω Διεύθυνσης μετά την 26η Οκτωβρίου 2018.

Ζ. 1) Κατά τον αριθμητικό υπολογισμό των θέσεων, σύμφωνα με τα παραπάνω ποσοστά των ειδικών κατηγοριών των παραγράφων Ε και ΣΤ της παρούσας, γίνεται στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα.

Ειδικότερα, αν προκύπτει δεκαδικό υπόλοιπο, ίσο ή μεγαλύτερο από το μισό της ακέραιης μονάδας, η στρογγυλοποίηση γίνεται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα. Αν το δεκαδικό υπόλοιπο είναι μικρότερο από το μισό της ακέραιης μονάδας δε λαμβάνεται υπόψη, εκτός αν μηδενίζεται η θέση, οπότε γίνεται στρογγυλοποίηση στην ακέραιη μονάδα, ώστε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει μια (1) τουλάχιστον θέση της κάθε κατηγορίας για κάθε Σχολή ή Τμήμα/ Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Τμήματος.

2) Τυχόν θέσεις που δε θα καλυφθούν από υποψηφίους των κατηγοριών των παραγράφων Δ,Ε και ΣΤ δε μεταφέρονται.

Η. Οι διατάξεις των παραγράφων Β, Γ, Δ, Ε και ΣΤ της παρούσας δεν εφαρμόζονται για τα τμήματα Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαρούσι, 3 Ιουλίου 2019
Ο Υπουργός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *