Ζάκυνθος

Σε τριήμερη αποχή κατέρχονται οι δικηγόροι από την Τετάρτη

Σε φάση κινητοποιήσεων μπαίνει και ο δικηγορικός κόσμος του νησιού που αντιδρά στα νέα κυβερνητικά μέτρα και καταγέλλει τη φοροεπιδρομή που οδγεί σε εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού μας.

Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου  με τριήμερη αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια και σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι,  ότι  με την υπ’ αρ. 26/12-10-2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου αποφασίστηκε η κήρυξητριήμερης αποχής των Δικηγόρων Ζακύνθου από τα καθήκοντά τους, από 17ης (Τετάρτη) μέχρι και 19ης Οκτωβρίου 2012 (Παρασκευή).Ειδικότερα, αποφασίστηκε :

1) Η επικύρωση της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας της 9-10-2012, κατά την οποία η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη, 17-10-2012, θα είναι καθολική, υπό την έννοια ότι θα απέχουν από όλες ανεξαιρέτως τις παραστάσεις και διαδικαστικές πράξεις ενώπιον όλων ανεξαιρέτως των Δικαστηρίων και διοικητικών επιτροπών, από προσημειώσεις, συμβόλαια κλπ. ενώ τα γραφεία του Δ.Σ.Ζ. δεν θα διενεργήσουν τις οποιεσδήποτε συναλλαγές με τον οποιονδήποτε.

2) Η αποχή των Δικηγόρων την Πέμπτη, 18-10-2012, κατά την οποία ο Δ.Σ.Ζ. συμμετέχει στις απεργιακές πανελλαδικές  κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατ’ αυτή την ημέρα, καθώς και την Παρασκευή, 19-10-2012, θα περιλαμβάνει απλή παράσταση των Δικηγόρων ενώπιον πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων για την υποβολή αιτημάτων αναβολών και μόνον. Εξαιρούνται, επί πολιτικών υποθέσεων, οι προσωρινές διαταγές και όσες αφορούν σε πλειστηριασμούς διεξαγομένους την αμέσως επομένη εβδομάδα και επί ποινικών υποθέσεων, τα αυτόφωρα και όσες υπόκεινται σε παραγραφή, που εξακολουθούν να θεωρούνται ως τέτοιες όσες τελέστηκαν προ της 30-6-2006 σε πρώτο βαθμό και προ της 30-6-2005 σε δεύτερο βαθμό.

 3) Με την ως άνω αποχή τους, οι Δικηγόροι Ζακύνθου αντιδρούν με οργή και αγανάκτηση, γενικότερα μεν για τις προαποφασισμένες και συνεχιζόμενες, απάνθρωπες και αδιέξοδες, μνημονιακές πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης, για τη φοροληστεία και τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές και για την διαρκώς ογκούμενη εξαθλίωση και φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, γι’ αυτό και συμμετέχουν στις απεργιακές πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων την Τετάρτη 18-10-2012, ειδικότερα δε  :

1) Στην ασφαλιστική ένταξη των Δικηγόρων  στον ΕΟΠΥΥ

2) Στην αντικατάσταση με πάγια ποσά των ποσοστών παρακράτησης των εισφορών των δικηγόρων για τους  Δικηγορικούς  Συλλόγους, ασφαλιστικά ταμεία  κλπ.

3) Στην καθιέρωση νέων φορολογικών ρυθμίσεων, που οδηγούν στην εξόντωση των επαγγελματιών Δικηγόρων. 

4) Στην αύξηση των ασφαλιστικών  εισφορών,

5) Στην ουσιαστική κατάργηση της ασφαλιστικής κάλυψης του Επικουρικού  Κεφαλαίου για αυτοκινητικά ατυχήματα. Και

6) Στη διαφημιζόμενη, μεταξύ άλλων, ανάθεση σε συμβολαιογράφους παροχής υπηρεσιών  συναφών με την προσωπική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, παρεχομένων σήμερα από δημόσιες υπηρεσίες, με άλλη μία αδικαιολόγητη επιβάρυνση των πολιτών, προς όφελος ιδιωτών και άλλων κυκλωμάτων που καραδοκούν να δράσουν στο χώρο αυτό.

Οι Δικηγόροι Ζακύνθου διακηρύσσουν, ότι θα πρωτοστατήσουν σε συλλογικούς αγώνες διαρκείας για την προάσπιση της επαγγελματικής και επιστημονικής αξιο-πρέπειας που αρμόζει στο θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου, ως συλλειτουργού απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και ως υπερασπιστή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των φυσικών ελευθεριών των πολιτών, που απειλούνται ολοένα και περισσότερο.

Τέλος, ο Δ.Σ.Ζ. καλεί τον κ. Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να προβεί σε άμεση σύγκληση της Ολομέλειας, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παραπάνω θεμάτων, λόγω της σοβαρότητας και του κατεπείγοντος, αλλά και της διαφαινόμενης σπουδής της κυβέρνησης για την επίσπευση των διαδικασιών νομοθετικής ρύθμισης των θεμάτων αυτών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ.  

Σπυρίδων Διον. Καλογερίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *