Ζάκυνθος

Σε τουριστικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Λονδίνο και Αγ. Πετρούπολη η Ζάκυνθος

Σύσκεψη για την συμμετοχή της Ζακύνθου σε μια σειρά από τουριστικές εκθέσεις, συγκάλεσε χθες το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς δεδομένου ότι αυτό το διάστημα γίνεται ο προγραμματισμός από την ΕΤΙΝ.

Το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γαργαλέας, το μέλος της διοίκησης του φορέα Τάσος Μποτώνης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Γ. Τσουρουνάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων Θ. Κολπονδίνος, ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Α, Κοτσώνης, ο Διευθυντής της ΕΑΣΖ Π. Βισβάρδης, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Τ. Μαμφρέδας και ο ναυτικός πράκτορας Γ. Κεφαλληνός.

Η απόφαση που ελήφθη αφορούσε την συμμετοχή της Π.Ε Ζακύνθου σε τρεις εκθέσεις, τα έξοδα των οποίων καλύπτονται από την ΕΤΙΝ και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση της Αγίας Πετρούπολης από τις 4 μέχρι τις 6 Οκτώβρη, του Λονδίνου από τις 5 μέχρι τις 8 Νοέμβρη αλλά και της Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται μέσα στον Οκτώβρη. 

Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης αφορούσε το κατά πόσο η Περιφέρεια θα έπρεπε να συμμετέχει στην έκθεση Φιλοξένια  της Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια, ο θεσμός της έκθεσης έχει χάσει την αίγλη του και υπάρχουν όλο και λιγότερες συμμετοχές.

Τελικά και ιδιαίτερα μετά από προτροπή του κ. Κοτσώνη, αλλά και των κ.κ, Μαμφρέδα και Κολπονδίνο αποφασίστηκε η συμμετοχή στην έκθεση, με βασικό στόχο την προσέλκυση Ελλήνων τουριστών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κοτσώνης, η φετινή εικόνα σε ότι αφορά τους Έλληνες τουρίστες ήταν αποκαρδιωτική καθώς σημειώθηκε μια μείωση των κρατήσεων στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της τάξης του 40 με 50%. Ο κ. Κοτσώνης ζήτησε να μην αγνοηθεί η συγκεκριμένη έκθεση, υποστηρίζοντας πως πολλοί επισκέπτες του νησιού είναι βορειοελλαδίτες.

Να σημειωθεί πως πρόταση του εκπροσώπου της ΕΑΣΖ την οποία αποδέχτηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης είναι η ΠΙΝ να συμμετέχει από κοινού με την οργάνωση σε μια έκθεση που θα αφορά κατά αποκλειστικότητα την προβολή των αγροτικών προϊόντων στο Εξωτερικό.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί και η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την τουριστική προβολή ενώ ο κ. Κολπονδίνος επεσήμανε την ανάγκη, παράλληλα με την συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις να υπάρξουν και άλλες δράσεις προβολής σε εμπορικά καταστήματα και άλλα κεντρικά σημεία σε πόλεις του Εξωτερικού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *