Μέχρι αρχές Νοεμβρίου θα καλυφθεί όλο το δίκτυο
Προχωρεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματισμού στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ζακυνθίων που ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες με την τοποθέτηση των πρώτων φωτιστικών κατά μήκος της οδού Κρυονερίου. Ήδη έχει γίνει η αντικατάσταση στο κεντρικό δίκτυο σε Ακρωτήρι, Κρυονέρι και Μπόχαλη, ενώ αντικατάσταση λαμπτήρων έχει ήδη γίνει στην περιοχή της λίμνης στο Κερί.
Το επόμενο διάστημα τα συνεργεία θα εργαστούν στην περιοχή του Πλάνου ενώ θα ακολουθήσει ο Παντοκράτορας. Όπως προαναφέρθηκε η αντικατάσταση ξεκινά από τα κεντρικά δίκτυα και στην συνέχεια θα επεκταθεί στους μικρότερους δρόμους μέσα σε Πόλη και χωριά, ενώ το σύνολο του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Νοεμβρίου.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του έργου ο Δήμος Ζακυνθίων επενδύει σε βάθος χρόνου ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, που προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη και ξεπερνά τα 12 εκ ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει το έργο «ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων και πιλοτικές εφαρμογές smartcities» με την ελπίδα όχι μόνο να διορθώσει τα προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό σε πολλές περιοχές του νησιού, αλλά να εξοικονομήσει και χρήματα καθώς εκτιμάται πως το κέρδος από τη μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος, αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ.
ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ