Ζάκυνθος

Σε λειτουργία η Σχολή Γονέων στο νομό μας

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σε λειτουργία στην Ζάκυνθο, όπως και σε όλους τους νομούς της χώρας, Σχολές Γονέων και τα μαθήματα ξεκίνησαν.

«Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης στο να βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια έτσι ώστε οι γονείς να έχουν περισσότερες γνώσεις για τις ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης, ξεκινώντας από τη βρεφική ηλικία και εστιάζοντας στην εφηβική που καθορίζει τη μετέπειτα πορεία του ατόμου. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό», δήλωσε στον –Ε- η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων στο νησί μας Νατάσα Γουσέτη.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μέσα Ιουλίου και θα γίνονται δωρεάν σε σχολεία από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πρωί ή απόγευμα. Ήδη έχουν λειτουργήσει τα πρώτα τμήματα στα Δημοτικά σχολεία Κατασταρίου και Παντοκράτορα, στο 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου και στο κοινοτικό γραφείο Βολιμών. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων κ. Γουσέτη ανέφερε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:

Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών

Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών

Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών

Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών

Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών

Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών

Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Νατάσα Γουσέτη, Τηλ. 6978462056.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *