Ζάκυνθος

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η μελέτη στατικότητας της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη

Στις παρεμβάσεις που έγιναν στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή αλλά και τις συζητήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για το έργο που εκτελέστηκε από την Περιφέρεια.

Ο κ. Σπύρου έκανε γνωστό πως σύντομα ολοκληρώνεται η στατική μελέτη, ωστόσο επεσήμανε πως οι παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν εξαρτώνται άμεσα από τα διαθέσιμα στα ταμεία της Περιφέρειας, αφού μέχρι στιγμής οι χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία δίνονται με το σταγονόμετρο.

«Ο σκοπός που σχεδιάστηκε μια μελέτη, είναι επειδή η παρουσία ενός φωτεινού σηματοδότη πάνω στη γέφυρα είχε δημιουργήσει μια κλίση στην μια πλευρά  και υπήρχε κίνδυνος» σημείωσε ο κ. Σπύρου, συμπληρώνοντας πως τα κολονάκια τοποθετήθηκαν προσωρινά για να απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο Περιφερειάρχης, ανέφερε πως παράλληλα με την μελέτη στατικότητας, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την αισθητική της γέφυρας αφού η εικόνα που παρουσιάζει, ιδιαίτερα μέσα στο Καλοκαίρι,  είναι άσχημη.

«Η μελέτη που ολοκληρώνεται και θα πρέπει να εξεταστεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και  στη συνέχεια να κοστολογηθεί. Λάβετε υπόψη πως από ένα τεχνικό πρόγραμμα ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία μας υπάρχουν 650.000 Ευρώ» ανέφερε ο κ. Σπύρου, ενώ για τις ενέργειες που αφορούν τη νέα γέφυρα, ανέφερε πως η απόφαση του τέως Υφυπουργού κ. Π. Αλιβιζάτου αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αξιοποίηση έκτασης από την μαρίνα.

«Κατά πόσο το βήμα αυτό είναι μικρό ή μεγάλο, δεν μπορώ να το πω προς το παρόν» σχολίασε σχετικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *