Ελλάδα

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων

Στις 17 του μηνός αναμένεται να γίνει η πρώτη φάση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης των 7 βασικών τουριστικών αεροδρομίων της περιφέρειας της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη στην πρώτη ομάδα εντάσσονται τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Καβάλας και Χανίων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  τότε θα υπάρξει μία πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης που αναμένεται να επικρατήσει στις αερομεταφορές στη χώρα μας, μετά και την προχθεσινή εξέλιξη της πώλησης ποσοστού που κατείχε η Hochtief στο αεροδρόμιο των Σπάτων, σε καναδική εταιρία.

Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση περιμένει πολλά  από τη Γαλλία, ειδικά μετά και την επίσκεψη Ολαντ στην Ελλάδα. Έτσι, ο γαλλικός όμιλος Vinci, που ανέλαβε προ μηνών τη διαχείριση των πορτογαλικών αεροδρομίων, αναμένεται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας που παραχωρούνται μέσω δύο ξεχωριστών διαγωνισμών.

Στο μέτωπο των μεταφορών, και ειδικά των αεροδρομίων και των λιμανιών, μένει να αποδειχθεί αν το έμπρακτο ενδιαφέρον των Κινέζων θα μετουσιωθεί και σε κατάθεση σημαντικών προσφορών.

Ειδικά για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι κινεζικοί όμιλοι «Shenzhen Airport» και «Friedmann Pacific Asset Management» έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα τέσσερις φορές την Αθήνα και έχουν συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι μπορούν να μετατρέψουν τον αερολιμένα Αθηνών σε πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τουριστών και εμπορευμάτων.

Το κύμα των υπό σχεδιασμό ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα αναμένεται να εξελιχθεί ταχύτατα τους επόμενους μήνες και να συμπεριλάβει λιμάνια, μαρίνες και μεγάλη αξίας τουριστικά ακίνητα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *