Ζάκυνθος

Σε κλοιό καταλήψεων Λύκεια και Γυμνάσια

Μετά το Λύκειο της Παναγούλας, στο …χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από χθες Τρίτη και μαθητές και άλλων σχολείων του νησιού και πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του 1ου Λυκείου αλλά και του συγκροτήματος του 2ου και του 3ου Γυμνασίου.

Στην περίπτωση και του 1ου Λυκείου οι μαθητές αναδεικνύουν θέματα που έχουν να κάνουν με το σύστημα του «Νέου Λυκείου» το οποίο έχει από πέρυσι τεθεί σε εφαρμογή με τα γνωστά προβλήματα που αφορούν κυρίως της Τράπεζα Θεμάτων.

Στην περίπτωση των μαθητών του 2ου και 3ου Γυμνασίου θα υπάρξει κινητοποίηση των γονιών, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το κλείσιμο του σχολείου έγινε με  πρωτοβουλίες μιας μικρής μερίδας μαθητών.

Να σημειωθεί πάντως, πως σύμφωνα με τις επισημάνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τρεις ημέρες, λόγω κατάληψης, τα μαθήματα θα αναπληρωθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ αν το διάστημα των τριών ημερών ξεπεραστεί οι αναπληρώσεις θα γίνουν με παράταση του σχολικού έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *