Ζάκυνθος

Σε κλίμα μεγάλης οξύτητας η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου

Σε εκρηκτικό κλίμα έγινε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου καθώς το τελευταίο διάστημα οξύνθηκαν τα πνεύματα και το καλό επίπεδο συνεργασίας που υπήρχε το τελευταίο διάστημα δείχνει να εξανεμίζεται. Αιτία της αντιπαράθεσης ήταν η έγκριση του απολογισμού για το έτος 2012 η οποία τελικά πέρασε με 11 θετικές ψήφους, 4 παρόν και 2 όχι. Ο εισηγητής του απολογισμού Ανδρέας Κοτσώνης ανέφερε ότι παραδίδουν πλενόνασμα για το έτος 2012 ύψους 42 χιλιάδων ευρώ και ο Πρόεδρος Δημήτρης Γαργαλέας συνεχάρη την επιτροπή που δούλεψε για τον απολογισμό. Ακολούθησε σωρεία ερωτήσεων από το μέλος του ΔΣ Μαρίνο Στουφή ο οποίος ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τις δαπάνες που έχουν γίνει σε ταξίδια στο εξωτερικό, σε ενοίκια και δημόσιες σχέσεις λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτές οι δαπάνες σε περίοδο κρίσης. Ενδεικτικά ανέφερε ότι δόθηκαν 17 χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια, 40 χιλιάδες ευρώ σε δημόσιςε σχέσεις και άλλα ποσά σε ταξίδια στη Ρωσία, το Τελ-Αβίβ κλπ

Τότε ο Πρόεδρος κάλεσε την προϊσταμένη του Επιμελητηρίου να δώσει απάντηση και η κ. Ευγενία Καμπιώτη έκανε γνωστό ότι ο νόμος ορίζει να διατίθενται χρήματα για τα ενοίκια των γραφείων της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιορεχνών και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων αλλά έλαβε απόφαση και το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος είπε ότι κατάφεραν και να έχουν πλεόνασμα και να μην είναι από πουθενά απών το Επιμελητήριο από δράσεις αναγκαίες να γίνουν.

Η κ. Σπυριδούλα Κορακιανίτου στην τοποθέτησή της είπε πως όταν δημιουργείται ένα ομιχλώδες τοπίο τότε το Επιμελητήριο βρίσκεται κάτω από το μηδέν και ζήτησε να υπάρχει πρόσβαση σε όλους για τα στοιχεία και τις δαπάνες. Ο Πρόεδρος απάντησε ότι μπορούν να ενημερωθούν από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στο διαδίκτυο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνικών Σωματείων Χαράλαμπος Κολπονδίνος πήρε τα λόγο και είπε ότι πολύ σύντομα θα απαλλάξει το Επιμελητήριο από την επιβάρυνση πληρωμής του ενοικίου αφού αναζητά ακίνητο προς αγορά για να στεγάσει εκεί το φορέα.

Σημειώνεται πως στην αρχή της συνεδρίασης ζητήθηκε από ορισμένους συμβούλους να δοθεί αναβολή επειδή η χθεσινή ήταν ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων.Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι παρευρέθηκε στις συγκεντρώσεις των σωματείων και απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης και συμπλήρωσε ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής σύγκλησης του ΔΣ. Μετά από ψηφοφορία ελήφθη απόφαση κατά πελιοψηφία για να συνεχιστεί κανονικά η συνεδρίαση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *