Ζάκυνθος

Σε καθαρισμό του ρέματος του Αγ. Χαραλάμπη προχωρά η Π.Ε Ζακύνθου

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνεδρίασε χθες το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την Προεδρεία του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου.

Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ήταν και αυτά που αφορούσαν τη Ζάκυνθο όπως ήταν η δαπάνη για την συντήρηση σηματοδοτών Νομού Ζακύνθου, αλλά και επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες.

Οι δαπάνες εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει και πάλι την επόμενη Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τα θέματα της Ζακύνθου, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση των όρων, του σχεδίου ανακοίνωσης, της διεξαγωγής και της συγκρότησης επιτροπής Πρόχειρου διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση Σηματοδοτών Νομού Ζακύνθου» με προϋπολογισμό 20.000 Ευρώ.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει τη δαπάνη που μπορεί να γίνει το τρέχον έτος για την συντήρηση του δικτύου φωτεινών σηματοδοτών στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού. Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου θα προχωρήσει σύντομα σε προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού προκειμένου να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα προσφορά από ηλεκτρομηχανολογικά γραφεία και ιδιώτες.

Ένα δεύτερο έργο που αφορά τη Ζάκυνθο και συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν Αυτό που αφορούσε κατεπείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες.

Το έργο με προϋπολογισμό 18.450 Ευρώ προβλέπει εργασίες καθαρισμού του ρέματος του Αγίου Χαραλάμπη, από τη θέση Παλιοκαμάρα (Από την γέφυρα στην 4η επαρχιακή οδό Ρομιρίου και σε μήκος μικρότερο του 1 χλμ προς τη γέφυρα Ξιφίτα) και αποκατάσταση της υδραυλικής του ικανότητας.

Και για την συγκεκριμένη παρέμβαση η Περιφέρεια θα διεξάγει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *