Ζάκυνθος

Σε επίσχεση εργασίας σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο!

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν τις επόμενες ημέρες παραχώρησαν χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν στόχο, όχι μόνο την ανάδειξη των προβλημάτων των ίδιων των εργαζομένων, που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, αλλά παράλληλα την ανάδειξη των προβλημάτων που αφορούν γενικότερα τη Δημόσια Υγεία και την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ανακοίνωσαν πως σήμερα και αύριο θα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, κρατώντας κλειστές τις διοικητικές υπηρεσίες και τη διοίκηση του ιδρύματος.

 

Ακόμη, έκαναν γνωστό πως το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου στην οποία θα συμμετέχει όχι μόνο το προσωπικό αλλά και πολίτες. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι.

«Σήμερα ξεκινάμε νέες κινητοποιήσεις, αφού το διάστημα που μεσολάβησε τα πράγματα δυσκόλεψαν. Δε θα σταθώ μόνο στα δεδουλευμένα που μας οφείλουν από τον περασμένο Οκτώβρη και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί, ούτε στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει έρθει νέο κονδύλι για το 2012. Υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ενώ έρχονται νέες καταργήσεις Νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών. Περίπου 50 Νοσοκομεία καταργούνται και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη του δικού μας Νοσοκομείου, καθώς στόχος είναι ο περιορισμός των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία» ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ευ. Τσώλας, θυμίζοντας ακόμη τον περιορισμό του προϋπολογισμού για τα φάρμακα, το πλαφόν στην χορήγηση φαρμάκων και στην εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων, αλλά και τις νέες καθυστερήσεις για την μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο, θέμα για το οποίο δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε ακόμη πως οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο είναι αντίθετοι στην εφεδρεία όχι μόνο στο δικό τους κλάδο αλλά και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα είναι αλληλέγγυοι και με τους εργαζόμενους στον ΟΕΚ, με τους οποίους είχαν συνάντηση την Τρίτη, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης.

Ειδική αναφορά τέλος, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου έγινε από την Γραμματέα του Συλλόγου Αφροδίτη Πέττα στο ζήτημα του ΕΟΠΥΥ.

Η κ. Πέττα τόνισε πως το Νοσοκομείο Ζακύνθου αυτοδίκαια έχει ενταχθεί στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα και οι ασφαλισμένοι πλην του ΟΓΑ δεν καταβάλουν κανένα αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Το Νοσοκομείο έχει ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ίδιου του φορέα, αλλά αυτό πρακτικά δεν έχει προχωρήσει από τη Διοίκηση. Αντίθετα ισχύει το παλιό καθεστώς και υπάρχουν ασφαλισμένοι που πληρώνουν! Ειδικά οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ δεν πρέπει να πληρώνουν, αφού οι εντολές του ΕΟΠΥΥ είναι συγκεκριμένες» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *