Ζάκυνθος

Σε εξέλιξη πρόγραμμα για αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων

Την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη θέλει να αξιοποιήσει η δημοτική αρχή και στα πλαίσια αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε προχθές τη μελέτη για ένα πρόγραμμα το οποίο θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Την εισήγηση έκανε ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Διονύσης Μήλεσης ο οποίος περιέγραψε στους Συμβούλους πολύ αναλυτικά το σχέδιο το οποίο και έτυχε της έγκρισης όλων.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μήλεσης είπε ότι «έχουν σχηματοποιηθεί οι δράσεις για το πώς πρέπει να είναι η πόλη και ανάλογα με τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα ενταχθούν οι αντίστοιχες ενέργειες. Θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότησε σε ποσοστό 100% η οποία περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση κοινοχρήστων ποδηλάτων. Η τάση αυτή είναι αυξανόμενη κυρίως στο εξωτερικό. Σε διάφορα σημεία υπάρχουν κοινόχρηστα ποδήλατα τα οποία δανείζονται με ένα σύστημα προπληρωμένης κάρτας. Θα κάνει έτσι ο ενδιαφερόμενος τη βόλτα του ή τις δουλειές του και στη συνέχεια θα αφήνει το ποδήλατο εκεί που θα τον βολεύει καλύτερα. Αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία ενός δικτύου με σταθμούς για τα ποδήλατα».

Η ενέργεια που πρότεινε ο κ. Διονύσιος Μήλεσης θα περιλαμβάνει 4 σταθμούς με 68 θέσεις στάθμευσης. Επίσης θα υπάρξει προμήθεια 50 ποδηλάτων, εκ των οποίων τα 40 θα είναι εγκατεστημένα στους σταθμούς και τα 10 θα είναι εφεδρικά. Ο Δήμος θα διαθέτει 500 κάρτες συνδρομητή τις οποίες θα προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν χρήση του συστήματος.

Οι σταθμοί για τα ποδήλατα θα είναι στο χώρο του Λιμενικού ταμείου, στο στενό μεταξύ Δημαρχείου και Εθνικής τράπεζας, στο ΞΕΝΙΑ και στα Αστέρια στην Αγία Τριάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μήλεση το κόστος του έργου είναι 221.251 ευρώ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *