Ζάκυνθος

Σε εξέλιξη και άλλη υπόθεση διεκδίκησης χρημάτων από λιμενικό έργο στη Ζάκυνθο

Στην επικαιρότητα βρίσκονται το τελευταίο διάστημα λιμενικά έργα που έγιναν στο νησί μας και η κατασκευή τους έχει φτάσει μέχρι τις δικαστικές αίθουσες λόγω διεκδίκησης των εργολάβων-κατασκευαστών.

Μετυά την ΕΒΙΤΕΡ η οποία έχασε το δικαστήριο και έτσι η Περιφερειακή Ενότητα γλύτωσε ποσό ενάμιση περίπου εκατομμυρίου ευρώ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κι άλλη διεκδίκηση χρημάτων από κατασκευάστρια η οποία δηλώνει ότι πραγματοποίησε σειρά εργασιών στο λιμάνι.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι η ΕΒΙΤΕΡ διεκδικούσε το 1,5 εκ. ευρώ τη στιγμή που δεν υπήρχε πρωτόδικη απόφαση που να τη δικαιώνει καθ’ ολοκληρίαν αλλά μια αίτηση θεραπείας την οποία είχε καταθέσει στις τότε τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας.

Η υπόθεση έχει αρκετά μεγάλο βάθος το οποίο θα πρέπει να ερευνήσουν τα δικαστήρια καθώς υπήρξαν υπογραφές συγκεκριμένων υπαλλήλων της τότε Νομαρχίας που πιστοποίησαν πως είχαν γίνει τα έργα, κάτι που τελικά αποδείχτηκε ανακριβές.

Στην όλη υπόθεση βοήθησαν (από πλευράς υπαλλήλων) ώστε το δημόσιο να γλυτώσει αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου Κώστας Λαγούσης καθώς και  ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Γεωργιλάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *