Κοινωνία

Σε εκκρεμότητα τα μέτρα που αποφάσισε ο Δήμος για την πρόσβαση στο πλάτωμα του Ναυαγίου

ΕΝΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ένας μήνας έχει μεσολαβήσει από την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα οχήματα, στο δρόμο που ξεκινά πλησίον της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Κρημνών και καταλήγει στο πλάτωμα του Ναυαγίου.

Η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, ακόμη δεν έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης και να ενημερωθούν οι αρχές που εν προκειμένω θα είναι η Αστυνομία για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Ήδη βρισκόμαστε στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου και η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δυστυχώς η ίδια ακριβώς: Το πλάτωμα δέχεται καθημερινά δεκάδες λεωφορεία και οχήματα, οι επισκέπτες συνωστίζονται στην υποτυπώδη εξέδρα για να φωτογραφηθούν και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πάντα ορατός. Σημειώνεται πάντως πως λίγο μετά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η Ιερά Μονή του Αγ. Γεωργίου των Κρημνών ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει για την λήψη μέτρων στην περιοχή ( ταμπέλες σήμανσης κτλ).

Θυμίζουμε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών ενώ τον κίνδυνο εγκλωβισμού που υπάρχει στην περιοχή σε περίπτωση ανάγκης έχει κοινοποιήσει σε αλληλογραφία της τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Νέα έγγραφα στην Εισαγγελέα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βολιμών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της λήψης μέτρων για την ασφάλεια της περιοχής επαναφέρει με επιστολή του προς την Εισαγγελέα, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας ο Πρόεδρος της κοινότητας Βολιμών Γιάννης Θεοδόσης Κοντός.

Με έγγραφο που κοινοποιεί και στον Εισαγγελέα ο Πρόεδρος της κοινότητας των Βολιμών επισημαίνει τους κινδύνους για τους επισκέπτες

Στο έγγραφο που κοινοποιεί στις παραπάνω υπηρεσίες ο κ. Κοντός επισημαίνει την απουσία στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης και προστασίας των επισκεπτών όπως είναι η περίφραξη του χώρου υπογραμμίζοντας πως οι τουρίστες δεν γνωρίζουν την σαθρότητα του εδάφους και τους κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια τους. Ακόμη επισημαίνει τους κινδύνους που υπάρχουν στην περιοχή σε ενδεχόμενη πυρκαγιά ή άλλη έκτακτη ανάγκη.

Το έγγραφο θέτει ερωτήματα για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ζητά την σύγκληση μιας σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων για την τήρηση της Νομοθεσίας στην περιοχή.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *