Ζάκυνθος

Σε δημόσια διαβούλευση από την περιφέρεια η μελέτη για το ΧΥΤΥ στο Λίβα

Σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης μπαίνει η μελέτη για το ΧΥΤΥ στο Λίβα καθώς προχωρούν έστω και με αργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για τη χωροθέτηση του νέου χώρου που θα φιλοξενήσει τα σκουπίδια του νησιού μας.

Οι πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν ότι τώρα η μελέτη βρίσκεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μελέτη ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ όπως ήλθε αρχικά από τη δημοτική αρχή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο τώρα πρέπει να στείλει έγγραφο για δημόσια διαβούλευση, όπως ορίζει ο νόμος. Αυτή η διαδικασία έγινε ξανά για τη μελέτη στο Λίβα αλλά αφορούσε ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Ανδρέας Ξένος «Το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στη Ζάκυνθο απέρριψε τη μελέτη και άρχισε ξανά η διαδικασία για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων που περιελάμβανε και την μονάδα επεξεργασίας. Αυτή η μελέτη έχει σταλεί από τον Οκτώβριο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία την έστειλε τώρα στο Περιφερειακό για να γνωμοδοτήσει. Η μελέτη ζητήθηκε από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο για να ενημερωθεί.

Εκτιμώ ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *