Ζάκυνθος

Σε απεργιακό κλοιό αύριο – Δύο συλλαλητήρια των εργαζομένων το πρωί

Ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων είναι η αυριανή και το κύριο αίτημα είναι να μην ψηφιστούν από τη Βουλή τα νέα οικονομικά μέτρα.

Στη Ζάκυνθο θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, μία στις 10:30  το πρωί από το ΠΑΜΕ έξω από το παλαιό Εργατικό Κέντρο και άλλη μία στις 11 το πρωί από σωματεία εργαζομένων έξω από το κτίριο του Διοικητηρίου. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν πολλοί φορείς όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης, ο εμπορικός κόσμος που κλείνει τα καταστήματά του, οι εκπαιδευτικοί κλπ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώνουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους και κατέρχονται σε 24ωρη απεργία ενώ σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική της σκληρής λιτότητας που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εξακολουθούν να αναπαράγουν την ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική μνημονιακή πολιτική.

Τρόικα και  συγκυβέρνηση, παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, ετοιμάζονται να επιβάλουν ένα ακόμη δυσβάστακτο πακέτο μέτρων, οδηγώντας έτσι την ελληνική κοινωνία σε μεγαλύτερη απόγνωση, σε μεγαλύτερη εξαθλίωση!

Τρία χρόνια τώρα κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους όχι μόνο παραμένει απτόητο, αλλά αντιθέτως αυξάνεται ραγδαία και απαιτεί συνεχώς νέες και επώδυνες θυσίες από την ελληνική κοινωνία.

Όλα τα μεγέθη της οικονομίας επιδεινώνονται, η ζήτηση μειώνεται διαρκώς, η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται θεαματικά. Στο τέλους του χρόνου οι άνεργοι θα φτάνουν τα 2 εκατομμύρια!

Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *