Ζάκυνθος

Σαφάρι των διωκτικών αρχών στο Λαγανά

Συνεχείς είναι και έτσι θα συνεχίσουν οι έλεγχοι στα καταστήματα του Λαγανά και ειδικά στα μπαρ από τις τοπικές αρχές για τον εντοπισμό των παρανομιών και κυρίως όσων αφορούν τη νοθεία στα ποτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους και επιχειρηματίες, ενώ το θέμα αναμένεται να πάρει διαστάσεις καθώς στην περιοχή υπάρχουν καταστήματα που τα λειτουργούν έλληνες και αλλοδαποί.

Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε έλεγχος και δειγματοληψία από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και τώρα θα ακολουθήσει έλεγχος από τις διωκτικές αρχές του νομού αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα αυτών των ελέγχων.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που το θέμα της νοθείας στα ποτά έρχεται στο φως αλλά η υπάρχουσα συγκυρία στη χώρα μας καθώς και η οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών οδηγεί τα πράγματα σε πιο ασφυκτικό έλεγχο. Κατά τα προηγούμενα χρόνια οι έλεγχοι που έκαναν οι υπηρεσίες δεν ήταν αιφνιδιαστικοί και δεν είχαμε περιπτώσεις με βαριά πρόστιμα για νοθεία στα ποτά. Φέτος τα πράγματα άρχισαν διαφορετικά από την αρχή της τουριστικής σεζόν με τον εντοπισμό επαγγελματία που εμπορευόταν ποτά που δεν ήταν καθαρά. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια περιφερειακό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και τις τελευταίες ημέρες ασχολούνατι με το θέμα τοπικά όργανα. Οι πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν ότι υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των αρχών και των υπηρεσιακών παραγόντων για διενέργεια ελέγχων με κάθε μυστικότητα και η περιοχή από την οποία θα ξεκινήσουν είναι ο Λαγανάς.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *