Ζάκυνθος

Σαμαράς για τους τυφλούς της Ζακύνθου

Την παραδειγματική τιμωρία, και μάλιστα με ταχείες διαδικασίες, των δημοσίων υπαλλήλων που παρανομούν ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί, αύριο Πέμπτη, μικτό κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών υπό τον κ. Χρ. Σταικούρα και από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να συζητήσουν με τον κ. Αντ. Ρουπακιώτη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε η τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου να γίνεται με διαδικασίες εξπρές.

Ο κ. Σαμαράς, έδωσε αυτή την εντολή, έπειτα από την ενημέρωση που του έκανε η ηγεσία του υπουργείου για τις τρύπες του προϋπολογισμού και για τα εναλλακτικά σενάρια μέτρων που ετοιμάζει. Όταν η συζήτηση έφτασε στις διασταυρώσεις στοιχείων για τις συντάξεις – μαϊμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια οικονομική αιμορραγία για τα Ταμεία αλλά για ένα θέμα που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.

Είπε μάλιστα ότι τον ρωτούν ξένοι συνομιλητές του πως είναι δυνατόν η Γερμανία να έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13% και ζήτησε να μάθει σε ποιά φάση βρίσκονται οι διαδικασίες τιμωρίας των εμπλεκόμενων. «Πρέπει να πιάσουμε τα κυκλώματα, τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, όσους διευκόλυναν αυτές τις παρανομίες. Πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες άμεσα», φέρεται να είπε, όταν τον ενημέρωσαν ότι υποθέσεις όπως π.χ του κυκλώματος της Ζακύνθου που έξεδιδε σωρηδόν συντάξεις τυφλότητας βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προδικασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *