Ζάκυνθος

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για τους συνταξιούχους του ΟΔΑΖ

 

Η τροπολογία που αφορά το συνταξιοδοτικό καθεστώς των πρώην εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων- ΟΔΑΖ ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Σχέδιο Νόμου με τίτλο:

«Προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Εκτελεστικής Οδηγίας 2012/25 της Επιτροπής της 9ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή μεταξύ των κρατών – μελών ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για την μεταμόσχευση. Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία και την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και λοιπές διατάξεις».

Το Νομοσχέδιο εισήχθη στη Βουλή χθες το απόγευμα και σήμερα αναμένεται να γίνει συζήτηση και για την συγκεκριμένη τροπολογία.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΟΔΑΖ Στάθης Μπετίνης θα ταξιδέψει στην Αθήνα και θα παρευρεθεί στην συνεδρίαση της Βουλής.

«Από το 2011 καταβάλουμε προσπάθειες και κατορθώσαμε να πείσουμε την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ότι επιβάλλεται η επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος. Σήμερα η ρύθμιση που αφορά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή και έρχεται να λύσει το πρόβλημα της συνταξιοδότησης. Η τροπολογία αφορά όλους τους εν ενεργεία συνταξιούχους, τους αποχωρήσαντες από την Υπηρεσία που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης εδώ και δύο χρόνια, αλλά και τους ήδη εργαζομένους στον φορέα που υπάγονται στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ ΕΤΑΜ» ανέφερε ο κ. Μπετίνης μιλώντας χθες στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως την τροπολογία που κατατέθηκε στις 19 Ιουνίου υπογράφουν οι Βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος αλλά και Ανδρέας Μαρίνος.

«Αισιοδοξούμε πως η τροπολογία θα ψηφιστεί και θα λυθεί το πρόβλημα του ΟΔΑΖ αλλά και των συνταξιούχων, ειδικά αυτών που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης εδώ και δύο χρόνια χωρίς να λαμβάνουν σύνταξη» συμπλήρωσε και εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Υφυπουργό Εργασίας Β. Γκεγκέρογκου, τους δύο Βουλευτές που υπέγραψαν την τροπολογία, καθώς επίσης τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κ. Μπέκου, το Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή, το Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλο και τη Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ά. Γκερέκου.

Ειδική αναφορά τέλος έκανε και σε μερίδα των εργαζομένων που αμφισβήτησαν και μέσω ανακοινώσεων τις προσπάθειες της διοίκησης για εξεύρεση λύσης.

«Θέλω να κακίσω…κάποιους «Εφιάλτες» μέσα από τον ΟΔΑΖ, που με ανακοινώσεις τους είχαν αμφισβητήσει τις προσπάθειες μας. Τους ενδιέφερε ο εαυτούλης τους, ενώ εμάς μας ενδιαφέρει η ύπαρξη και η λειτουργία του ΟΔΑΖ» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *