Μεγάλο ενδιαφέρον για Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιους θα έχει η σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αφού θέμα συζήτησης θα είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας-Σάμης-Ιθάκης η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει διακοπεί.
Το θέμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε Ιθάκη και Κεφαλονιά, καθώς φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθεί στη γραμμή, αφενός η ζακυνθινή νεοσυσταθείσα κοινοπραξία Ionian Group, αφετέρου η εταιρεία Kefalonian Lines. Η ζακυνθινή εταιρεία έχει υποβάλει αίτημα για να δραστηριοποιηθεί στη γραμμή για ένα τρίμηνο (γεγονός που προκάλεσε ικανοποίηση αλλά και αντιδράσεις όπως αυτή του Περιφερειάρχη, καθώς δεν καλύπτει τη γραμμή σε ετήσια βάση) ενώ η κεφαλλονίτικη εταιρεία ζητά επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού που είχε διενεργήσει κατά το παρελθόν το ΥΕΝ, αλλά η πρόκληση ήταν άγονη, εκφράζοντας την πρόθεση να αναλάβει τη γραμμή.
Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά την γνωμοδότηση του ΣΑΣ για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ