Ζάκυνθος

Σήμερα στη Ζάκυνθο ο Βρετανός Πρέσβης

Σήμερα θα βρίσκεται στο νησί μας ο Βρετανός Πρέσβης  John Kittmer, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που γίνονται κάθε Καλοκαίρι από εκπροσώπους της Βρετανικής Πρεσβείας στο νησί μας, το οποίο παραμένει ένας από τους πρώτους προορισμούς διακοπών για τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας.

Αντικείμενο των συναντήσεων που θα γίνουν με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, θα είναι μεταξύ άλλων, οι χειρισμοί που αφορούν την περιοχή του Λαγανά την οποία  επιλέγουν για τις διακοπές τους οι νεαροί Βρετανοί και δυστυχώς δεν λείπουν σχεδόν κάθε Καλοκαίρι τα προβλήματα αλλά και τα επεισόδια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, ο Βρετανός Πρέσβης θα επισκεφτεί στις 9.30 το πρωί τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Ιωαννίδη, στις 10.00 το πρωί τον Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη, στις 10.50 στελέχη του ΕΘΠΖ και στις 11.00 τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, στις 12.20 τον Λιμενάρχη Νίκο Κοκκάλα. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τους εθελοντές της οργάνωσης «Αρχέλων» κατά τη διάρκεια δράσης για τον εθελοντικό καθορισμό των ακτών και το μεσημέρι μια περιήγηση στη θαλάσσια περιοχή του ΕΘΠΖ.

Μαζί τους θα συζητήσει θέματα που δεν αφορούν μόνο τους τουρίστες αλλά και τους Βρετανούς που έχουν επιλέξει το νησί μας σαν τόπο μόνιμης κατοικίας.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε, είναι πως ο Βρετανός Πρέσβης, είχε την περασμένη Δευτέρα  συνάντηση και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, έγινε συζήτηση τόσο για ενεργειακά όσο και περιβαλλοντικά θέματα, με άξονα το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον της Μεγάλης Βρετανίας για τη χώρα μας.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε τον Βρετανό Πρέσβη για τις τελευταίες εξελίξεις της ολοκλήρωσης της τελικής φάσης για την Έρευνα και Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για τις περιοχές Ιωάννινα, Δ. Πατραϊκός και Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (OpenDoor), που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *