Ζάκυνθος

Σήμερα η δίκη της Εμπορικής με το Δήμο Ζακυνθίων

Στα Δικαστήρια της Ζακύνθου στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου θα συζητηθεί η αγωγή της Εμπορικής Τράπεζας κατά του Δήμου.

Θυμίζουμε πως ανάμεσα στο Δήμο και την Εμπορική Τράπεζα, είχε συναφθεί το Ιούνιο του 2006 δανειακή σύμβαση ύψους 5.500.000 Ευρώ. Μάλιστα,  ως εγγύηση για την δανειακή σύμβαση είχαν μπει ως ενέχυρο, τα τέλη παρεπιδημούντων που καταβάλουν επιχειρηματίες του τ. Μητροπολιτικού Δήμου.

Η τράπεζα υπέβαλε αγωγή κατά του Δήμου, διεκδικώντας την αποπληρωμή των χρημάτων ωστόσο ο Δήμος από την πλευρά του δεν αποδέχεται την οφειλή που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση, θεωρώντας την άκυρη.

Στην έκθεση της απογραφής του Δήμου, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή, αναφερόταν ειδικά για το δάνειο της Εμπορικής, το οποίο θυμίζουμε πως δεν αναγνωρίζεται ως οφειλή από το Δήμο το εξής:

«Ανάμεσα στο Δήμο και στην Εμπορική Τράπεζα συνήφθη δανειακή σύμβαση ύψους 5.500.000 Ευρώ. Συνοδευτικά συνήφθη και η από 9-06-2006 σύμβαση εκχώρησης και ενεχυρίασης απαιτήσεων υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας, προς εξασφάλιση και εξόφληση συγχρόνως της δανειακής της απαίτησης που προέρχεται  από την ως ‘ανω υπ’ αριθμ. 11/9-6-2006 σύμβαση δανείου, που φέρεται να έχει συναφθεί μεταξύ αυτής και του Δήμου Ζακυνθίων.

Πλην όμως, ο Δήμος δεν αποδέχεται την οφειλή του προς την Εμπορική Τράπεζα, που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση, γιατί η σύμβαση είναι άκυρη για τους κάτωθι λόγους:

Διότι εμπίπτει στις περιπτώσεις εκείνες που πρέπει προτού συναφθεί σύμβαση να ελεγχθεί η νομιμότητά της από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αν κατά παράβαση των ανωτέρω συναφθεί, τότε είναι άκυρη και λογίζεται ως ουδέποτε συναφθείσα για τους ίδιους λόγους που επεξηγούνται παραπάνω.

Επιπλέον αυτής, απόλυτα άκυρη είναι και η εξαρτώμενη από τη δανειακή σύμβαση από 9-6-2006, σύμβαση εκχώρησης και ενεχυρίασης απαιτήσεων, καθώς τα επίδικα τέλη διαμονής παρεπιδημούντων, έχουν έντονο ανταποδοτικό χαρακτήρα, διότι τείνουν στην προβολή των τουριστικών επιχειρήσεών μας, όπως γίνεται δεκτό κατά πάγια Νομολογία και ευρύτερα στη Νομική Επιστήμη»

Αυτό πάντως που δεν έχει ανακοινωθεί, είναι το κατά πόσο ο Δήμος προχώρησε σε αγωγή και από την δική του πλευρά κατά της Τράπεζας, όπως ο Δήμαρχος πρόσφατα είχε ανακοινώσει.!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *