Ζάκυνθος

Σήμερα η δίκη για τις πλαστογραφημένες αποφάσεις του Δήμου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, που οδηγείται σήμερα στο ακροατήριο!

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση των πλαστών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την περίοδο 2006 – 2007, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από την τότε δημοτική αρχή για την λήψη δανείου ύψους 9,6 εκ. Ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η δίκη έχει οριστεί για σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουνίου του 2012 και θα πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας. Κατηγορούμενοι είναι τόσο ο τέως Δήμαρχος Ζακυνθίων Άκης Τσαγκαρόπουλος, όσο και ο τέως Προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών Βασίλης Στεριώτης.

Στην Πάτρα, αναμένεται να ταξιδέψουν τα μέλη της τότε αντιπολίτευσης του Δήμου Ζακυνθίων, με επικεφαλής τον σημερινό Πρόεδρο του ΟΔΑΖ Στάθη Μπετίνη, καθώς έχουν κληθεί ως μάρτυρες για την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση, που μετά από αρκετά χρόνια αναμένεται να συζητηθεί.

Θυμίζουμε πως με δική τους πρωτοβουλία η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη το καλοκαίρι του 2007, όταν ο τότε συνδυασμός της  μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου «Συνεργασία Νέα Δημοτική Πορεία» υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως Δημάρχου.

Λίγο νωρίτερα, τα μέλη του συνδυασμού είχαν παραχωρήσει μια σειρά από Συνεντεύξεις Τύπου και είχαν φέρει στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία, που έμελλε να δρομολογήσουν δραματικές εξελίξεις στο Μητροπολιτικό Δήμο, οι οποίες κορυφώθηκαν με την προφυλάκιση του τέως Δημάρχου.

Ο συνδυασμός «Συνεργασία Νέα Δημοτική Πορεία» είχε αποκαλύψει τότε την ύπαρξη δύο διαφορετικών πρακτικών, που αφορούσαν την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της λήψης δανείου. Το ένα πρακτικό, που όπως τονίστηκε από την αντιπολίτευση ήταν το πραγματικό, έκανε λόγο για αναβολή του θέματος.

Το δεύτερο πρακτικό, που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως πλαστό, αφορούσε απόφαση για λήψη δανείου και συμπεριλήφθηκε στα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την πολυσυζητημένη δανειακή σύμβαση με την Πειραιώς.

Ο τέως Δήμαρχος, που κατηγορείται για την υπόθεση σε βαθμό κακουργήματος, μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια το Δεκέμβρη του 2010 κρίθηκε προφυλακιστέος και  οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για να αποφυλακιστεί κάποιους μήνες αργότερα.

Προφυλάκιση δεν είχε αποφασιστεί για τον έτερο κατηγορούμενο Βασίλη Στεριώτη, σε ότι αφορά την υπόθεση των πλαστογραφημένων αποφάσεων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *