Ελλάδα

Σήμερα έχουμε ανάγκη όσο καμία άλλη χώρα τη σταθερότητα και την εθνική ομοψυχία

Την ανάγκη να υπάρξει εθνική ομοψυχία αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας επεσήμανε μιλώντας στον –Ε- η πρώην ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα η οποία χαρακτήρισε τα προβλήματά μας συνυφασμένα με τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι έχει γίνει παιγνίδι πολιτικών αντιπαραθέσεων.
«Τα προβλήματα αυτή τη στιγμή δεν έχουν εθνικά όρια και το βλέπουμε από την ομαλοποίηση της σχέσης με τους εταίρους μας, την ασφαλή μας έξοδο από το μνημόνιο, τη σχέση που θα έχουμε στη συνέχεια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρύτερα για την ελάφρυνση του χρέους γιατί κούρεμα με διαγραφή δεν βλέπουμε να γίνεται αποδεκτό.
Η ελάφρυνση του χρέους είναι εθνικός στόχος και όλα εξαρτώνται από το ευρύτερο πλαίσιο, άρα είναι άδικο για το λαό να του δίνουμε την εντύπωση ότι τα προβλήματα θα τα λύσουμε εμείς από εδώ χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πλαίσιο που διαμορφώνεται ευρύτερα.
Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι συνυφασμένα με τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με το παγκόσμιο γίγνεσθαι και δεν λύνονται μόνο από την Αθήνα» ανέφερε η κ. Κράτσα η οποία για τα οικονομικά σημείωσε «Βλέπουμε ότι οι χρηματαγορές είναι διεθνείς και από εκεί αντλούμε πόρους για την ανάπτυξη.
Άρα είμαστε απόλυτα συνδεδεμένοι με τις χρηματαγορές και με τους εταίρους μας.
Φυσικά θέλουμε μία βιώσιμη λύση για το χρέος μας που είναι μεγάλο και βαραίνει την αναπτυξιακή μας προσπάθεια».
Για τη συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια η κ. Κράτσα είπε: «Ο διάλογος και η συζήτηση που γίνεται δεν έχουν να κάνουν με αυτές τις πραγματικές προκλήσεις.
Βλέπουμε λοιπόν καθαρά πως η Ελλάδα έχει ανάγκη να στείλει ένα μήνυμα σταθερής πορείας και συνει-δητοποίησης των προκλήσεων.
Στην κρίσιμη φάση που βρισκόμαστε αφήνουμε να εξελιχθεί η κατάσταση σε μία έξοδο προς το μνημό-νιο με τη δημιουργική συμμετοχή κι άλλων δυνάμεων εκτός κυβέρνησης και με τις προτάσεις τους και συνεννόηση σε βασικά θέματα.
Πρέπει να συμφωνήσουμε πως η παραμονή μας στην Ε.Ε. έχει κανόνες, υποχρεώσεις και προϋποθέσεις. Σε αυτά τα βασικά δεν συμφωνούμε και ριψοκινδυνεύουμε τη σταθερότητά μας, την εικόνα που δίνουμε προς τα έξω και μάλιστα την ώρα που θέλουμε να μας εμπιστευτούν.
Δίνουμε την εικόνα μιας χώρας που ο ανταγωνισμός δεν είναι πάνω σε πολιτικές απόψεις αλλά για το πώς θα πέσει η κυβέρνηση για να έλθει ένα άλλο κόμμα για να κυβερνήσει. Παραβιάζουμε το πνεύμα και το γράμμα του συντάγματος. Είναι σοβαρή εικόνα αυτή;»
Τέλος για την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η κ. Κράτσα ανέφερε: «Εγώ παραλληλίζω αυτή την εικόνα με όσα έζησα στο Λίβανο χρόνια πριν αλλά είναι επίκαιρα και σήμερα.
Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας παραλύει τη χώρα και γίνεται παιγνίδι αντιπαραθέσεων, πολιτικών εσωτερικών και γεωστρατηγικών για την περιοχή.
Δυστυχώς ζούμε τέτοιες καταστάσεις στη χώρα μας και αισθάνομαι άσχημα γιατί συμβαίνει αυτό. Σήμερα έχουμε ανάγκη όσο καμία άλλη χώρα τη σταθερότητα και την εθνική ομοψυχία.
Τώρα τα μηνύματα πρέπει να σταλούν από το εθνικό κοινοβούλιο!»

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *