Πολιτισμός

Σήμα κινδύνου… λόγω ακαταλληλότητας!

Ιδιαίτερα σοβαρός είναι ο κίνδυνος… που απειλεί φανερά τα περισσότερα Ζακυνθινά σωματεία (με το μεγαλύτερο εύρος αθλημάτων) και ακούει στο όνομα «καταλληλότητα γηπέδων» και εάν δεν εξουδετερωθεί μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο θα υπάρχει ξεκάθαρα μεγάλο πρόβλημα στον αθλητισμό του νησιού μας. Το φλέγον αυτό ζήτημα είδε το «φως» της δημοσιότητας, εδώ και δύο μήνες περίπου αλλά λύση δεν έχει βρεθεί καμία! Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει μέσα από τα λεγόμενα ενός εκ των αρμοδίων της όλης υπόθεσης και πιο συγκεκριμένα του μέλους της επιτροπής καταλληλότητας γηπέδων Ζακύνθου αλλά και της ΕΠΣ Ζακύνθου κ. Ντίνου Σεμιτέκολου, που με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Ελ Κλάσικο» του ermis radio 91.8, επανέφερε το θέμα στην επιφάνεια… εκπέμποντας παράλληλα σήμα κινδύνου για το «αύριο» του τοπικού αθλητισμού.

Η διαπίστωση του έμπειρου παράγοντα που κάνει λόγο…  ότι ΟΛΑ τα γήπεδα του νησιού μας πλην του sports center Πηγαδακίων (ιδιοκτησίας του παράγοντα Ανδρέα Γκούσκου), έχουν κριθεί ακατάλληλα προς χρήση, βάζει «φωτιά στα μπατζάκια» παραγόντων και σωματείων. Βέβαια θα γίνει επανέλεγχος της κατάστασης μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο και ίσως τότε να ανάψει το «πράσινο φως» αλλά το πρόβλημα μέχρι τώρα… παραμένει άλυτο.

 

Ντίνος Σεμιτέκολος (Μέλος επιτροπής καταλληλότητας γηπέδων)
Κανένα γήπεδο στο νησί μας, δεν έχει άδεια λειτουργίας!

 Συγκεκριμένα ο κ. Σεμιτέκολος ανέφερε: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με όλα τα γήπεδα στο νησί μας. Πλην του ιδιόκτητου γηπέδου του κ. Γκούσκου στα Πηγαδάκια, όλα τα υπόλοιπα έχουν κριθεί ακατάλληλα προς χρήση, αφού δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας. Το πρόβλημα έχει γενικευτεί, αφού όταν πρωτοβγήκε η υπόθεση στην δημοσιότητα είχε γίνει λόγος για το Δημοτικό στάδιο, τον Πλάνο, τους Αμπελόκηπους και το κλειστό της Παναγούλας.

Τα πράγματα όμως είναι πολύ χειρότερα, γιατί ΚΑΝΕΝΑ γήπεδο στο νησί μας αυτή την στιγμή, δεν έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας. Ακόμη και όταν η Θύελλα Αμπελοκήπων έδωσε μπαράζ ανόδου στο γήπεδο του Μαχαιράδου, πήραμε μεγάλο ρίσκο για να μην έχει πρόβλημα το σωματείο. Εάν για παράδειγμα κάποιος φίλαθλος είναι παρών στο γήπεδο και προβεί σε καταγγελία, οι παράγοντες των ομάδων που θα αγωνίζονται την ημέρα εκείνη θα έχουν μπλεξίματα με την δικαιοσύνη. Το δημοτικό στάδιο παραμένει χωρίς άδεια, παρότι έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα από τον Δήμο για επιδιορθώσεις. Είναι μεγάλο το θέμα αυτό και δεν φτάνει μια τηλεφωνική παρέμβαση για να αναλυθεί.

Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει στο νησί μας, την ώρα που κανένα γήπεδο στην Ελλάδα (ακόμη και το ΟΑΚΑ) δεν διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα για να θεωρείται νόμιμο αλλά όλα λειτουργούν κανονικά. Θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης αλλά οι παράγοντες των ομάδων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση που τα γήπεδα κριθούν ξανά ακατάλληλα. Εκπέμπω σήμα κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *