Ζάκυνθος

Σήμα κινδύνου για το ΧΥΤΑ από τον πρόεδρο του Π. Σ. Χρήστο Άνθη

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της Ζακύνθου είναι η λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Σκοπό και η επισήμανση αυτή έγινε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστου Άνθη ο οποίος την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στο νησί μας και επισκέφθηκε το χώρο για να δει από κοντά τι συμβαίνει εκεί που εναποθέτουμε τα σκουπίδια μας.

Το θέμα του ΧΥΤΑ καθώς και μερικά ακόμα σημαντικά ζητήματα όπως οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο.

Υπάρχουν θέματα που θα μπουν από τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά όπως τα αναξιοποίητα δημόσια κτίρια για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, καθώς επίσης η ύδρευση και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ειδικά για το ΧΥΤΑ ο κ. Άνθης είπε ότι πρέπει να βρεθεί χώρος για να πάνε τα σκουπίδια και πρέπει να συνεννοηθούμε για το που δεν πρέπει να πάνε, για να συμφωνήσουμε στη συνέχεια που πρέπει να πάνε.

«Επισκέφθηκα το ΧΥΤΑ και λέω ότι  δεν αντέχει ο χώρος παραπάνω από 8 μήνες ίσως και ένα χρόνο να δέχεται σκουπίδια. Είδα τα τοιχία και τις πασαλοπήξεις που έχουν γίνει στο Σκοπό. Γι’ αυτό πρέπει να αποφασίσουμε σύντομα για να μην πω ότι έπρεπε από χθες να είχαμε λάβει αποφάσεις. Τα σκουπίδια της Ζακύνθου, όπως και της Κέρκυρας, δεν θα μπουν σε πύραυλο για να εκτιναχθούν στο διάστημα, πρέπει να τα διαχειριστούμε. Εγώ σε κάθε περιοχή που επισκέπτομαι, την γυρίζω μόνος μου και συζητώ με τους κατοίκους γιατί θέλω να δω τα πάντα» ανέφερε ο κ. Άνθης.

 Η επισήμανση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι πολύ σημαντική  γιατί δείχνει το μέγεθος του προβλήματος, που όπως φαίνεται δεν έχουμε καταλάβει εμείς οι Ζακυνθινοί ούτε οι αρχές μας που εμμένουν σε διάφορες απόψεις και αρνούνται να δουν κατάματα την πραγματικότητα. Με διάφορα προσχήματα απορρίπτουν τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις που έχουν γίνει και δεν υποδεικνύουν θέση για τα σκουπίδια για να μην αναλάβουν το πολιτικό κόστος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *