Ζάκυνθος

Ρηγματώσεις στο άνω τμήμα του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου

Ο χώρος του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου στην οδό Φιλικών χρειάζεται άμεση την επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου για να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω από το αμφιθέατρο η γη έχει υποστεί μικρές ρηγματώσεις και ίσως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για να εξασφαλιστεί η  σταθερότητα του εδάφους.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε χθες το βράδυ στο Συμβούλιο της Πόλης και η ενημέρωση έγινε από τον Πρόεδρο της Μπόχαλης Χαράλαμπο Ακτύπη ο οποίος ήλθε προκειμένου να πληροφορήσει τους συμβούλους για να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Το Θέατρο βρίσκεται στα όρια δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Πόλης το οποίο θα ασχοληθεί με το θέμα πιο επισταμένα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο χώρο πίσω και γύρω από το Θέατρο (εκεί που είναι τα τελευταία καθίσματα στο άνω μέρος) χρειάζεται να γίνει έλεγχος γιατί το έδαφος δεν είναι σταθερό και έχουν δημιουργηθεί ρηγματώσεις, ενώ έχει συγκεντρωθεί και όγκος χωμάτων. Τα δέντρα έχουν μεγωαλώσει και χρειάζεται να κλαδευτούν και να φύγουν τα σπασμένα κλαδιά και ότι άλλο υπάρχει. Επίσης απαιτείται καθαρισμός από τα χόρτα και λόγους προστασίας από ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να δουν οι τεχνικές υπηρεσίες οι οποίες πρέπει να κάνουν έλεγχο για να διαπιστώσουν τι υπάρχει και πού πρέπει να κάνουν παρεμβάσεις. Οι σύμβουλοι έθεσαν ερωτήματα τα οποία προς το παρόν δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί χρειάζεται πρώτα αυτοψία και ακολούθως τεχνική έκθεση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *