Ζάκυνθος

Π. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Στο Νοσοκομείο θα αντιμετωπίζονται περιστατικά που σήμερα διακομίζονται”

Εξηγήσεις για τα ζητήματα λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως με την λειτουργία των δύο κλινών μιας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας θα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νησί μας περιστατικά που έπρεπε να διακομιστούν. Σε σχέση με το γεγονός ότι η λειτουργία αυτής της μονάδας θα γίνει .. εκ των έσω, δηλαδή με μετακινήσεις προσωπικού από την πρωτοβάθμια υγεία, αλλά και με τους υπάρχοντες πόρους στον προϋπολογισμό, απάντησε πως σύντομα θα υπάρχουν προσλήψεις και αν χρειαστεί και αύξηση του προϋπολογισμού.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής που όπως έχουμε αναφέρει και σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας μας ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί μια που η μοναδική γιατρός που σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες της, ακόμη δεν έχει αποδεχτεί τον διορισμό της. Οι προκηρύξεις δύο παιδιάτρων θα δημοσιευτούν μέσα στο επόμενο διάστημα, ωστόσο το «στοίχημα» είναι να υπάρχουν και γιατροί που θα καταθέσουν αίτηση για να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ


«Είχαμε ξαναπεί πως μέσα στο Μάρτιο θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες για την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο. Μια από τις προϋποθέσεις και μάλιστα η σοβαρότερη, ήταν η στελέχωση της Μονάδας με νοσηλευτικό προσωπικό. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσαμε να κάνουμε σχετικά σύντομα τις προσλήψεις αλλά πλέον έχουμε τη δυνατότητα με την «πλατφόρμα» νοσηλευτικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας» σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, υποστηρίζοντας πως αυτή η δυνατότητα συνέπεσε και με τα πολύ στενά χρονοδιαγράμματα που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρήση του εξοπλισμού.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ συνέχισε λέγοντας πως σήμερα στο Νοσοκομείο υπάρχει ένας γιατρός με εξειδίκευση στην εντατικολογία και ένας δεύτερος που έχει εμπειρία στο αντικείμενο και θα μπορούσε να εξασφαλίσει την εξειδίκευση. , Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο σύντομα θα προσληφθούν δύο επικουρικές νοσηλεύτριες, ενώ με την έγκριση του συνολικού προϋπολογισμού για το 2019, θα προσληφθεί και το υπόλοιπο επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η μετακίνηση προσωπικού από την Πρωτοβάθμια Υγεία είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού , ενώ σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό το 2019 ξεκίνησε με τα όρια δαπανών του 2018. Στην πορεία προφανώς όποια ανάγκη προκύψει θα καλυφθεί» τόνισε και συμπλήρωσε πως μετά από χρόνια αδράνειας, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα μηχανήματα της ΜΕΘ που θεωρήθηκαν λειτουργικά και πιστοποιήθηκαν, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν λειτουργήσει ποτέ ως σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, στο επόμενο διάστημα αναμένεται η λειτουργία δύο κλινών της Μονάδας και ο κ. Νικολόπουλος διευκρίνισε πως η ΜΑΦ της καρδιολογικής που ήδη λειτουργεί στο Νοσοκομείο καλύπτει διαφορετικές ανάγκες και όχι χειρουργικά ή παθολογικά περιστατικά.

«Τα περιστατικά που θα νοσηλεύονται στη Ζάκυνθο θα είναι περιστατικά τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν οι κλινικές που ήδη λειτουργούν στο Νοσοκομείο» ανέφερε και συμπλήρωσε πως θα μπορούν να επιστρέφουν πολύ πιο γρήγορα πίσω στο νησί για νοσηλεία στη ΜΑΦ, πολύ βαριά περιστατικά που ούτως η άλλως θα διακομίζονταν. Τέλος σημείωσε πως πολύ σύντομα προκηρύσσεται ακόμη μια θέση γιατρού, ενώ επιπλέον προσωπικό για την στελέχωση της Μονάδας προβλέπεται και μέσα από τους επικείμενους διαγωνισμούς του Υπουργείου Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *