Ζάκυνθος

Π. Κολοκοτσάς: Δυσβάσταχτη η μεταφορά των σκουπιδιών σε άλλο νομό

 

Το ακριβό κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών εκτός νομού επεσήμανε ο νέος Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς μιλώντας στον –Ε- μετά τη σύσκεψη που έγινε προχθές με αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Κολοκοτσάς χαρακτήρισε δυσβάσταχτα τα έξοδα και είπε ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει τους Ζακυνθινούς με επιπλέον δημοτικά τέλη , γι’ αυτό θα αναζητηθεί λύση που θα προτείνουν οι επιστήμονες εντός των ορίων του νομού μας.

Ο Δήμαρχος που θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα σε ένα μήνα, καλείται να αντιμετωπίσει το σοβαρότερο πρόβλημα του νομού το οποίο έφτασε στο μη παρέκει και με επιβολή προστίμου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προς την Ελλάδα.

Με αφορμή την πρόσφατη φωτιά που ξέσπασε στο Βροντόνερο Καλαμακίου και μάλιστα πολύ κοντά στο ΧΥΤΑ, ο κ. Κολοκοτσάς είπε ότι ήταν εμπρησμός και γι΄ αυτό πρότεινε να τοποθετηθούν φύλακες στην περιοχή.

«Από την επομένη της εκλογής μας τρέχουμε να ενημερωθούμε και να είμαστε έτοιμοι με προτάσεις και λύσεις. Ανοίξαμε τις πόρτες στα υπουργεία και το μείζον θέμα είναι ότι πήγε να γίνει ολοκαύτωμα με τη φωτιά που μπήκε στο ΧΥΤΑ του Σκοπού. Αυτή η φωτιά ήταν εμπρησμός και μπήκε ακριβώς κάτω από το ΧΥΤΑ. Υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη φωτιά να ξεκινά από ένα δρομάκι στα 150 μέτρα κάτω από τον Αγ. Ανδρέα. Όταν η φωτιά έφτασε στα σκουπίδια οι πυροσβέστες επενέβησαν άμεσα γιατί αλλιώς ο ΧΥΤΑ θα κατέρρεε και θα έφτανε στη θάλασσα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι άξια συγχαρητηρίων» δήλωσε ο νέος Δήμαρχος και συνέχισε: «Ο ΧΥΤΑ θέλει φύλακα και αυτό το είπα στη συνάντηση γιατί η περιοχή είναι στόχος. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει και τους επιχειρηματίες. Πρέπει να σηκωθούμε από τις καρέκλες και να διαμαρτυρηθούμε. Εγώ θέλω βοήθεια όταν πηγαίνω στο υπουργείο».

 

Σκουπίδια εντός ή εκτός

Για τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για τα απορρίμματα ο κ. Κολοκοτσάς είπε: «Οι ενέργειές μας από σήμερα είναι για αποκατάσταση του ΧΥΤΑ. Παράλληλα επιστήμονες οργώνουν το Βραχιώνα για να βρουν κατάλληλο χώρο. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα του Δημάρχου αλλά όλων μας. Δεν φταίει ο ζακυνθινός λαός να πληρώσει τα σπασμένα. Σήμερα έχουμε το βρόχο στο λαιμό και κινδυνεύει η Ζάκυνθος να καταστραφεί, περιβαλλοντικά και οικονομικά. Εγώ θα αντέξω κι ας λένε διάφορα. Θα παλέψω με σύμμαχο την κοινωνία και τους επιχειρηματίες που πρέπει να στείλουν υπομνήματα στα υπουργεία. Εγώ δεν θα υπολογίσω πολιτικό κόστος και όπου μου πουν οι επιστήμονες θα πάω για το εργοστάσιο ολικής διαχείρισης. Εμείς παράγουμε τα απορρίμματα και εμείς θα τα διαχειριστούμε».

Αναφορικά με το πολυσυζητημένο θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών με πλοίο σε άλλο νομό ο κ. Κολοκοτσάς δήλωσε: « Κανείς δεν θα μας φιλοξενήσει και η Κεφαλονιά μας απάντησε ότι θα πρέπει να αναλάβουμε όλα τα έξοδα για ένα χρόνο, αν θέλουμε να πάρει τα σκουπίδια μας. Τα έξοδα είναι δυσβάστακτα για τη μεταφορά των σκουπιδιών και θα πρέπει να επιβαρύνουμε το λαό. Όμως δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε με μεγάλα τέλη τους ζακυνθινούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *