Ζάκυνθος

Π. Κατσίβελας: Στην επίτροπο οφείλονται οι ελλείψεις σε υλικά στο Νοσοκομείο!

Τον προσεχή Σεπτέμβρη το Υπουργείο Υγείας θα πάρει απόφαση για την αύξηση του προϋπολογισμού στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο ίδιος διέψευσε πως η εισήγηση για το θέμα παραμένει στην Υπηρεσία της Πάτρας, όπως κατήγγειλαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε ακόμη στα νέα προβλήματα που προέκυψαν στο Νοσοκομείο λόγω της έλλειψης υλικών, αναλώσιμων κτλ, σημειώνοντας πως αυτά οφείλονται στην μη έγκριση των δαπανών από την Επίτροπο και όχι στην έλλειψη χρημάτων, ενώ ειδικά για τα ορθοπεδικά υλικά ανακοίνωσε πως θα παρασχεθούν από άλλα Νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή στις διατυπώσεις που γίνονται δημόσια ενώ  σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του 2014, ανακοίνωσε πως το Νοσοκομείο Ζακύνθου θα είναι το μοναδικό στο οποίο δε θα υπάρξουν μειώσεις, την στιγμή που σε όλα τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας θα υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού κατά 12% σε σχέση με φέτος!

«Τώρα εκτελούμε το πρόγραμμα του προϋπολογισμού για το 2013. Είχαμε το πρόβλημα με το πρόγραμμα προμηθειών και το κονδύλι αυξήθηκε σε αυτό που αντιστοιχούσε. Σε ότι αφορά τις προμήθειες, το πρόβλημα δεν αφορά τον προϋπολογισμό, καθώς τα χρήματα υπάρχουν, αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι η Επίτροπος δεν αναγνωρίζει κάποιες αναγκαιότητες και δαπάνες που πρέπει να γίνουν για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Δεν μπορεί ο Επίτροπος στην Πάτρα να τα θεωρεί και να μη θεωρούνται στη Ζάκυνθο. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί και δεν αφορά το Νοσοκομείο, την Υγειονομική Περιφέρεια ή τον προϋπολογισμό. Παρόλα αυτά εμείς έχουμε προνοήσει, ώστε υγειονομικά υλικά όπως γύψοι να δοθούν  από άλλα Νοσοκομεία, όπως το Νοσοκομείο του Ρίου και των Ιωαννίνων. Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο, μέχρι να συνεννοηθούμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς»  σημείωσε, τονίζοντας πως όλοι θα πρέπει να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Ειδικά για το θέμα του προϋπολογισμού, ο κ. Κατσίβελας διευκρίνισε πως αυτό που αυξήθηκε ήταν το πρόγραμμα προμηθειών σε έναν σταθερό προϋπολογισμό.

«Θα πρέπει και οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται σε άλλα υπουργεία και τον κοινωνικό περίγυρο. Όταν λέμε κάτι, θα πρέπει να ξέρουμε τι λέμε! Είναι ψέμα ότι το αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού παραμένει στην 6η ΥΠΕ. Έχουμε εγκρίνει την αύξηση του προϋπολογισμού σε ότι αφορά κάποιους κωδικούς. Αυτό έχει προωθηθεί στο Υπουργείο Υγείας, αλλά τα αιτήματα για αύξηση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος κουβεντιάζονται τον Σεπτέμβρη και όχι τώρα. Τώρα σχεδιάζουμε τον προϋπολογισμό για το 2014» δήλωσε σχετικά και για τον προϋπολογισμό του 2014 είπε:

«Δυστυχώς και για το 2014 θα έχουμε μειώσεις σε όλα τα Νοσοκομεία σε σχέση με τον περσινό προϋπολογισμό. Ειδικά όμως για τη Ζάκυνθο, όπου αναγνωρίζουμε τα προβλήματα, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε η μείωση να είναι μηδενική! Η μείωση στην Υγειονομική Περιφέρεια θα είναι 12% και εφόσον η Ζάκυνθος εξαιρείται, αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Το Φθινόπωρο θα δούμε αν υπάρχουν περιθώρια για αναδιανομή των χρημάτων» και συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να είμαστε ανεύθυνοι και να συνειδητοποιούμε πως τα χρήματα προέρχονται από τη θυσία των εργαζομένων.

 

Το επόμενο 10 ήμερο ο νέος Διοικητής

Σε ότι αφορά το μείζον θέμα του Διοικητή στο Νοσοκομείου Ζακύνθου, η τοποθέτηση του οποίου εκκρεμεί όπως συμβαίνει και σε άλλα Νοσοκομεία της Χώρας, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας απέδωσε τις καθυστερήσεις στις ανακατατάξεις  στην Κυβέρνηση και στην αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

«Έχει αρχίσει η διαδικασία της ενημέρωσης για τα καυτά θέματα που υπάρχουν καθημερινά, μεσολάβησε η επίσκεψη της Τρόικας και μέσα στο επόμενο 10 ήμερο θα τοποθετηθούν οι Διοικητές που λείπουν. Η Επιτροπή έχει κάνει την αξιολόγηση των αιτήσεων και στο Υπουργείο έχουν καταλήξει 40 φάκελοι, από τους οποίους θα γίνει η επιλογή» κατέληξε

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *