Ζάκυνθος

Πρώτη σε ψήφους η απερχόμενη Πρόεδρος Λ. Μπουζιάνου

Συνολικά 114 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου προσήλθαν στις κάλπες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο νέο Διοικητικό συμβούλιο, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, την ΟΕΒΕ Ζακύνθου και την Ελεγκτική Επιτροπή.

Πρώτος αναδείχθηκε ο συνδυασμός της Εμπορικής Ανανέωσης με 93 ψηφοδέλτια, ενώ 20 ψήφους συγκέντρωσε ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Αντιμνημονιακής Συνεργασίας.

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως στο νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται κάποια από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, ενώ η μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λ. Μπουζιάνου αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς.

Αναλυτικότερα, από τα 129 ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου προσήλθαν στις κάλπες τα 114 ενώ βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο και κανένα λευκό.

Σημειώνεται πως το μητρώο του Εμπορικού Συλλόγου αριθμεί συνολικά 265 μέλη, ωστόσο επιβάλλεται να γίνει ενός είδους εκκαθάριση ώστε να διαγραφούν έμποροι που συνταξιοδοτήθηκαν ή – δυστυχώς – χρειάστηκε να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως ο αριθμός των μελών, μετά την εκκαθάριση, θα μειωθεί.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετέχουν 6 μέλη από τον πρώτο συνδυασμό κια πιο συγκεκριμένα η Μπουζιάνου Μαγδαλινή (Λίλυ ) του Στασινού, με 76 ψήφους, ο Γιαννάτος Κωνσταντίνος Διονυσίου με 48 ψήφους, ο Μυλωνάς Σπυρίδων Διονυσίου με 39 ψήφους, η Ταμαρέση – Πλέσσα Θεοδώρα Διονυσίου με 34 ψήφους, ο Χριστόφορος Τιμόθεος Γεωργίου με 31 ψήφους και ο Κοντονής Κωνσταντίνος ( Κοσσόρος) του Νικολάου με 28 ψήφους ενώ από τον δεύτερο συνδυασμό θα συμμετέχει ο Ακτύπης Διονύσιος του Αναστασίου με 13 ψήφους.

Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελ/σου και Ν/Δυτικής Ελλάδος εκλέγονται οι : Μπουζιάνου Μαγδαλινή ( Λίλυ) του Στασινού και Ταμαρέση – Πλέσσα θεοδώρα του Διονυσίου.

Για αντιπροσώπους στην δευτερεύουσα ΟΕΒΕ Ζακύνθου εκλέγονται με σειρά εκλογής οι παρακάτω σύμβουλοι : Μπουζιάνου Μαγδαλινή ( Λίλυ) του Στασινού, Γιαννάτος Κωνσταντίνους του Διονυσίου, Ταμαρέση – Πλέσσα Θεοδώρα του Διονυσίου, Μυλωνάς Σπυρίδων του Διονυσίου, Χριστόφορος Τιμόθεος του Γεωργίου, Κοντονής Κωνσταντίνος του Διονυσίου, Λαγοδήμος Αργύρης του Διονυσίου, Κοντονής Κων/νος (Κοσσόρος) του Νικολάου, Φιωτάκης Νεκτάριος (Άρης) του Κωνσταντίνου,  από τον πρώτο συνδυασμό και από τον δεύτερο συνδυασμό εκλέγονται δύο αντιπρόσωποι ο Κορφιάτης Χαράλαμπος του Ιωάννη και  ο Ρένεσης Διονύσης του Δραγάνη.

«Παρεμβάσεις στους εμπορικούς δρόμους της Πόλης»

Το επόμενο διάστημα το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα και θα γίνει η εκλογή του προεδρείου, ενώ μια από τις άμεσες προτεραιότητες που έχουν τεθεί αφορά την συνάντηση της αντιπροσωπείας του Εμπορικού Συλλόγου με το νέο Δήμαρχο και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν θέματα όπως αυτά που αφορούν την Κανονιστική για τα καταστήματα της Πόλης αλλά και η ανάγκη παρεμβάσεων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους όπως είναι η οδός Φωσκόλου, η Τερτσέτη κ.α.
Η κ. Μπουζιάνου σχολίασε πως κακώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Αλεξάνδρου Ρώμα, την στιγμή που υπάρχουν προβλήματα στους γύρω δρόμους, τα οποία μάλιστα γίνονται πολύ πιο έντονα μετά τις πρόσφατες βροχές.

Να σημειωθεί τέλος ο κ. Μπουζιάνου, αν και όπως ανέφερε ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Σολωμού, εξέφρασε έναν έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που θα έχει η αναστάτωση αυτή στην εμπορική ζωή της Πόλης.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *