Ζάκυνθος

Πρόστιμο σε ξενοδοχεία για ρύπανση με λύματα σχεδόν ένα χρόνο μετά!

Πρόστιμο σε ξενοδοχειακή επιχείρηση της Ζακύνθου για παραβίαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος επέβαλε με απόφαση που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για την περίπτωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Ακρωτήρι για την οποία υπήρξαν καταγγελίες από περιοίκους, ενώ από τον έλεγχο που έγινε από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοοικονομίας το περασμένο φθινόπωρο διαπιστώθηκε πως η μονάδα δεν διαθέτει την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση, ούτε το απαιτούμενο σύστημα δευτεροβάθμιας βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και κατ΄ επέκταση άδεια επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων.

Στην αυτοψία της Υπηρεσίας που ακολούθησε στην ίδια περιοχή μετά από νέα τηλεφωνική καταγγελία, όπως αναφέρει η αυτοψία, διαπιστώθηκε η ύπαρξη «κηλίδων σκούρου χρώματος καθώς και ικανή ποσότητα φυσαλίδων στην εγγύτερη θαλάσσια περιοχή, χωρίς όμως να είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η προέλευσή τους».

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην συγκεκριμένη επιχείρηση είναι 5.000 ευρώ ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος που μεσολάβησε από την καταγγελία και την αυτοψία, μέχρι την επιβολή του προστίμου είναι πολύ μεγάλος.

Οι αυτοψίες έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβρη και αφού ακολούθησε ένα διάστημα υπηρεσιακής αλληλογραφίας με τον ιδιώτη αλλά και το διάστημα που προβλέπεται από το Νόμο ώστε ο ιδιώτης να υποβάλει τις προτάσεις τους, η εισήγηση της Υπηρεσίας και τελικά η υπογραφή της απόφασης για την επιβολή προστίμου, έγιναν πριν από λίγες μόνο μέρες.

Τα αντανακλαστικά της δημόσιας διοίκησης είναι πολύ αργά για ζητήματα όπως το συγκεκριμένο και ο δραστικός περιορισμός φαινομένων όπως αυτά που μας ταλαιπώρησαν το περσινό καλοκαίρι, σκορπώντας ανησυχία και δυσφημίζοντας τον τόπο μας, επιβάλουν πιο γρήγορες διαδικασίες για τους ελέγχους και τις κυρώσεις στους παραβάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *