Κοινωνία

Πρόστιμο από το Λιμεναρχείο στο Λιμενικό Ταμείο

Για τη απουσία σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων στο λιμάνι

Πρόστιμο ύψους 1.400 ευρώ επιβλήθηκε με απόφαση του Λιμενάρχη στο Λιμενικό Ταμείο και η αιτιολογία είχε να κάνει με ένα ζήτημα που ειδικά φέτος το καλοκαίρι απασχόλησε επί μακρόν τη δημόσια συζήτηση και τον προβληματισμό γύρω από το θέμα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων των ημεροπλοίων και λοιπών σκαφών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι.

Το θέμα του προστίμου που να σημειωθεί ότι επιβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, απασχόλησε την συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και εκεί έγινε μια ενημέρωση για το θέμα του σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «με την υπ’αριθ. Πρωτ. 2261.3-2/2391/21-6-19 απόφαση Λιμενάρχη Ζακύνθου επιβλήθηκε στο Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου πρόστιμο ύψους 1.400,00 € που εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, γιατί διαπιστώθηκε την 24-10-2018 ότι ο Φορέας δεν είχε μεριμνήσει για τον εφοδιασμό του με εγκεκριμένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων της λιμενικής εγκατάστασης».

Αν και το πρόστιμο αφορούσε το γεγονός ότι το Λιμενικό Ταμείο από το 2013 δεν είχε αποστείλει στο Υπουργείο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας αρνήθηκε πως υπάρχει ολιγωρία, καθώς από το 2014 μέχρι και πρόσφατα υπήρχε μια αλληλογραφία με το ΥΕΝ που επιβεβαιώνει τα βήματα που έχουν γίνει και τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

*Περισσότερα στο φύλλο του ΕΡΜΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *