Ζάκυνθος

Πρόστιμα σε ξενοδοχεία για απλήρωτα τέλη παρότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών!

Μια σοβαρή υπόθεση από το παρελθόν, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια με αφορμή την συζήτηση που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την περασμένη Δευτέρα, για τη διαγραφή προστίμων από ξενοδόχο με επιχείρηση στο Αργάσι.

Πιο συγκεκριμένα το αίτημα κατέθεσε  ξενοδόχος, στον οποίο οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου είχαν υποβάλει πρόστιμα για τέλη παρεπιδημούντων που δεν εισπράχθηκαν.

Όπως όμως εξηγούσε στην αίτησή του ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, τα συγκεκριμένα τέλη, που αφορούσαν την περίοδο από το 2005 μέχρι και το 2010, δεν πληρώθηκαν στο Δήμο αλλά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού είχαν μπει ως εγγύηση για την σύναψη του γνωστού δανείου με την Εμπορική και η υπόθεση ως γνωστόν βρίσκεται στα Δικαστήρια!

Τα χρήματα που φαίνεται να οφείλει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στο Δήμο, ανέρχονται στις 43.000 Ευρώ και το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν γνώριζε αν θα έπρεπε να καταθέτει στο Δήμο ή στην Εμπορική Τράπεζα, αφού είχαν μπει ως εγγύηση.

Υπενθυμίζουμε πως όταν η τέως Δημοτική αρχή του Μητροπολιτικού Δήμου είχε συνάψει δάνειο  περίπου 5 εκ ευρώ με την Τράπεζα, είχε βάλει σαν εγγύηση τα τέλη παρεπιδημούντων που θα κατέβαλαν γύρω στις 15 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο Αργάσι.

Όταν ο Δήμος φάνηκε ασυνεπής, η Τράπεζα στράφηκε κατά των επιχειρήσεων, ζητώντας να πληρώσουν τα τέλη σε ειδικό λογαριασμό της Εμπορικής.

Την ίδια στιγμή όμως, ο Δήμος προσέφευγε δικαστικά κατά της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης θεωρώντας την άκυρη, καθώς δεν είχε προηγηθεί προσυμβατικός έλεγχος.

Μερίδα επιχειρηματιών κατέβαλε τα τέλη στο Δήμο, άλλοι στην Τράπεζα και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας από το Αργάσι, κατέθεσε το ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών μέχρι να ξεκαθαριστεί δικαστικά η υπόθεση.

Σήμερα όμως καλείται να πληρώσει πρόστιμα, τα οποία ζήτησε να διαγραφούν. Το θέμα δεν συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και θα επανέλθει, μετά από νομική διερεύνηση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *