Ζάκυνθος

Πρόσληψη 23 εποχιακών υπαλλήλων στο ΕΘΠΖ

Τις διαδικασίες για την πρόσληψη 23 εποχιακών υπαλλήλων, ξεκινά άμεσα το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ελήφθη απόφαση ώστε να υποβληθεί σχετικό αίτημα στον ΑΣΕΠ.

Το προσωπικό αυτό, θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας του Πάρκου, κατά τη διάρκεια της περιόδου ωοτοκίας της χελώνας και αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, η απόφαση για την πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων από το Πάρκο ελήφθη πολύ νωρίτερα, έτσι ώστε να έχουν αναλάβει καθήκοντα πριν από το Μάη.

Θυμίζουμε πως πέρυσι, εξαιτίας και της διεξαγωγής  των εθνικών εκλογών τον περασμένο Μάη και Ιούνιο, οι προσλήψεις έγιναν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αφού είχε ξεκινήσει η περίοδος ωοτοκίας της χελώνας. Τις αυξημένες ανάγκες του Πάρκου κλήθηκαν να καλύψουν στις αρχές του Καλοκαιριού εθελοντές και φοιτητές που έκαναν την πρακτική τους.

«Οι διαδικασίες γίνονται μέσα από τον ΑΣΕΠ και το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να τις προχωρήσει από τον τρέχοντα μήνα, έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος. Πέρυσι καθυστερήσαμε λόγω των επαναληπτικών εκλογών και φέτος στοχεύουμε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλη, ώστε να μην χαθεί ούτε μια ημέρα. Άλλωστε χρειάζεται να γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού, η γνωριμία με το αντικείμενο και όσο πιο γρήγορα είμαστε έτοιμοι, τόσο το καλύτερο» σχολίασε ο Πρόεδρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε-, αναφορικά με τις αποφάσεις που πήρε το διοικητικό συμβούλιο.

Ο ίδιος, τόνισε πως το προσωπικό που θα προσληφθεί θα υπογράψει πεντάμηνες συμβάσεις και αφορά υποψηφίους Δευτεροβάθμιας και  Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό αυτό θα αξιοποιηθεί και στα δύο κέντρα ενημέρωσης που αναμένεται να λειτουργήσουν στις παραλίες ωοτοκίας σε Καλαμάκι και Βασιλικό και η δημιουργία τους προβλέπεται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΘΠΖ.

«Σε ότι αφορά το Βασιλικό, θα προμηθευτούμε μια τροχοβίλα που θα αποτελέσει το κέντρο ενημέρωσης, ενώ μέσα από την τοποθέτηση καμερών νύχτας, θα μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την χελώνα. Σε ότι αφορά το Καλαμάκι, θα κατασκευαστεί ένα οίκημα που θα φιλοξενεί και το προσωπικό αλλά και τον εξοπλισμό του φορέα» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, συμπληρώνοντας πως ο προϋπολογισμός των δύο αυτών έργων ανέρχεται στις 320.000 Ευρώ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *