Αθλητισμός Κοινωνία

Πρόεδρος κοινότητας Κατασταρίου: “Ούτε μία αθλητική εγκατάσταση δεν υπάρχει στη Δ.Ε. Αλυκών”

“Η κατάσταση στο Λίβα χειροτερεύει μέρα με την μέρα”

Το ζήτημα που αφορά την κατασκευή γηπέδου στο Καταστάρι, στο οικόπεδο που ανήκει στην ομάδα του χωριού και για το οποίο θυμίζουμε πως κατά το παρελθόν είχε υποβληθεί πρόστιμο για επιχώσεις απορριμμάτων από τις υπηρεσίες της ΠΙΝ προκαλώντας τότε μείζον πολιτικό θέμα, τέθηκε από τον Πρόεδρο της κοινότητας Κατασταρίου Δ. Σκιαδόπουλο, στον Υπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας ήταν παρών στο ραντεβού που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Υπουργού, με πρωτοβουλία του Βουλευτή και με αφορμή την συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές του νησιού, έθεσε και το ζήτημα της έλλειψης χώρων αθλητισμού σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νησιού.

«Πέρα από τα θέματα που τέθηκαν από το Βουλευτή για το σύνολο του νησιού, εμάς μας απασχόλησε το θέμα του γηπέδου στο Καταστάρι, το οποίο αποτελεί μια πολύπαθη ιστορία, καθώς η Δημοτική Ενότητα Αλυκών είναι η μοναδική στο νησί για να μην πω πανελλαδικά χωρίς καμία αθλητική εγκατάσταση. Ο Υπουργός μας άκουσε με προσοχή και μας είπε πως θα προσπαθήσει να δρομολογήσει λύσεις, είτε μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙΙ είτε μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα της ΠΙΝ» ανέφερε ο Πρόεδρος της κοινότητας που συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Αναφορικά με το θέμα του πολυσυζητημένου πρόστιμου ύψους 20.000 ευρώ που υποβλήθηκε στην ομάδα, έκανε γνωστό πως αυτό ρυθμίστηκε με δόσεις και σταδιακά αποπληρώνεται. Ωστόσο ανέφερε πως το ζήτημα δεν έχει λήξει για την περιοχή, θυμίζοντας πως για μια ανάλογη παράβαση, στον ΦοΔΣΑ οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν υποβάλει πρόστιμο 7.500 ευρώ…

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Κατασταρίου θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια το Βουλευτή για το ενδιαφέρον του και την δυνατότητα που του έδωσε να θέσει το ζήτημα στον αρμόδιο Υπουργό.

«Τα χωριά έχουν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια!»

Αναφερόμενος στο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψήφισε πρόσφατα ο Δήμος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Κατασταρίου σημείωσε πως δυστυχώς τα χωριά τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν τρία μόνο έργα για κάθε χωριό για να λύσουν τα προβλήματα. Υποστήριξε δε, πως παρά τις αρχικές εξαγγελίες, το νομικό πλαίσιο που ισχύει αφαίρεσε τη δυνατότητα στις κοινότητες να έχουν το δικό τους, έστω και μικρό προϋπολογισμό.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τις αρμοδιότητες μας. Υπάρχουν δεκάδες προβλήματα από την καθαριότητα και τις Παιδικές Χαρές, μέχρι το οδικό δίκτυο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν ξέρουμε τι νόημα έχει να μπουν σε προτεραιότητα, από την στιγμή που ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες. Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, που μας ξεπερνούν. Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις του Δημάρχου, αλλά πιστεύω πως θα υλοποιήσει τα έργα που προτείνουν οι κοινότητες».

«Το πρόβλημα στο Λίβα διογκώνεται μέρα με την μέρα»

Ειδικά για το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά την μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λίβα, ανέφερε πως το πρόβλημα στην περιοχή διογκώνεται μέρα με την ημέρα και οι ενέργειες που γίνονται τόσο από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όσο και από την τωρινή δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

«Φοβόμαστε πως τα προβλήματα θα διογκωθούν όσο πλησιάζουμε στην τουριστική σεζόν, αλλά η πλειοψηφία των πολιτών θα ασχοληθεί μόνο όταν τα σκουπίδια φτάσουν στο δρόμο» σημείωσε, καλώντας όλη την κοινωνία να ενεργοποιηθεί γιατί οδεύουμε προς την καταστροφή…

«Δεν ξέρω αν ο Δήμαρχος έχει κάποιο άσσο στο μανίκι του, ελπίζω να έχει γιατί προσωπικά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *