Ζάκυνθος

Πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένουν οι αρχές για το ΧΥΤΑ

Τις επόμενες κινήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναμένουν τώρα οι αρχές στην υπόθεση παραπομπής μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα του ΧΥΤΑ στο Σκοπό.

Εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης δεν είχαν προς το παρόν κάποια συνάντηση, ωσάν να πρόκειται για πρόβλημα ξένης χώρας, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου δήλωσε στον –Ε- ότι είναι έτοιμος για διάλογο με τους εμπλεκόμενους.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι απαντήσεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θα δοθούν από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, σε αυτά τα όργανα υπάρχει η πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αναφορικά με την πορεία των χρονοδιαγραμμάτων που δώσαμε αλλά δεν τηρήσαμε στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και αποκατάστασης του Σκοπού, θα αναλάβει το ΥΠΕΚΑ να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Καθαριότητας, ο Δήμος, η Περιφέρεια και  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Για τα προβλήματα που οδήγησαν ως εδώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Ανδρέας Ξένος μιλώντας στον –Ε- ανέφερε ότι υπάρχουν ευθύνες στον πρώην Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο ο οποίος κράτησε στα συρτάρια για πολλούς μήνες την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το Λίβα. «Από το Νοέμβριο του 2011 πήγε ένας ογκωδέστατος φάκελος στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και από τότε έχουν περάσει 11 μήνες χωρίς να δοθεί απάντηση. Σε ποιο κράτος της Ευρώπης συμβαίνει αυτό, να περιμένουμε 11 μήνες για μία απάντηση!  Εγώ δεν λέω να είναι θετική η απάντηση, ας ήταν και αρνητική. Αλλά μέχρι να δοθεί απάντηση είναι δεμένα τα χέρια μου» είπε Πρόεδρος του Συνδέσμου και ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ όλων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *