Tους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής ανά επάγγελμα και ανά νομό της χώρας αναδεικνύουν τα συμπεράσματα μελέτης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τους ελέγχους που έγιναν την τελευταία τριετία και σύμφωνα με την μελέτη αυτή η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» στη λίστα των επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι ιδιοκτήτες και οι υπηρεσίες ταξί, τα γραφεία ενοικίασης ΙΧ και μοτό, οι αγρότες, οι μαιευτήρες-γυναικολόγοι, οι καλλιεργητές κηπευτικών και λαχανικών, τα κομμωτήρια και οι πιτσαρίες.
Μεταξύ των 10 νομών της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας, όπως καταγράφονται στη μελέτη της ΑΑΔΕ, βλέπουμε τρία νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά όχι η Ζάκυνθος! Οι νομοί αυτοί είναι Κερκύρας με ποσοστό παραβατικότητα 68%, Τρικάλων, Αχαΐας, Κορινθίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Βοιωτίας.