Ελλάδα

Προ των πυλών οι διαγωνισμοί για ΕΛΠΕ, λιμάνια, ΕΥΑΘ

Σε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, μεταξύ άλλων εταιρειών και περιουσιακών στοιχείων, αναμένεται να προχωρήσει σύντομα το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του.

Τα ΕΛΠΕ θα συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο γύρο των αποκρατικοποιήσεων μετά τις έξι που βρίσκονται εν εξελίξει και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013.

“Θα προκηρύξουμε κάποιους σημαντικούς διαγωνισμούς τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης, κατά την διάρκεια συνεδρίου.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς και της ΕΥΑΘ και της Λάρκο.
Παράλληλα, αναζητά στρατηγικούς επενδυτές για το Ελ. Βενιζέλος, την Εγνατία Οδό, τα ΕΛΤΑ και για άλλα μικρότερα αεροδρόμια και μαρίνες.

Οι πρώτες μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, της ΔΕΠΑ και του 33% του ΟΠΑΠ, αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013.

Εκτός από τη μείωση του χρέους, η κυβέρνηση προσδοκά από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να προσελκύσει επενδύσεις 60 δισ. ευρώ, να δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας και να πετύχει ετήσια φορολογικά έσοδα 3 δισ. ευρώ, αυξάνοντας το ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα ανά έτος, συμπλήρωσε ο Εμίρης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *