Κοινωνία

Προχωρεί ο διαγωνισμός για ψεκασμούς, θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τις δακοπαγίδες

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Καθώς πλησιάζουμε στην καρδιά του Ιουνίου, στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας. Οι πρόσφατες εκλογές δημιούργησαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να βρεθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει αφενός τους ψεκασμούς, που αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της εργολαβίας, αφετέρου την τοποθέτηση ειδικών «παγίδων» για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών. Σημειώνεται πως αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητο προϋπόθεση για να γίνουν οι ψεκασμοί.

Μιλώντας πρόσφατα στον –Ε- ο Διευθυντής του ΕΑΣΖ Πέτρος Βισβάρδης, σημείωσε πως, παρά τις καθυστερήσεις, υπάρχει αισιοδοξία για την εφαρμογή του προγράμματος.

Ο πρώτος διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά την ανάδειξη εργολάβων για τον «από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητας Ζακύνθου για το έτος 2019» προϋπολογισμού 313.558,80 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.. Στο διαγωνισμό αυτό έχει προχωρήσει το πρώτο στάδιο και έχουν ανοιχτεί οι τεχνικές προσφορές των δύο υποψηφίων που κατέθεσαν προτάσεις. Εκκρεμούν τα επόμενα στάδια που είναι η διάνοιξη των οικονομικών προσφορών και η αξιολόγηση των δικαιολογητικών.

Σε ότι αφορά το δεύτερο διαγωνισμό για την ανάδειξη εργολάβων για την «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου McPhail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου» προϋπολογισμού 30.132,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Μάη, αυτός κηρύχθηκε άγονος και θα πρέπει άμεσα η Οικονομική Επιτροπή να πάρει απόφαση για την επαναπροκήρυξή του.

Σημειώνεται πως αίτημα στο πρόγραμμα έχουν υποβάλει συνολικά 22 κοινότητες και πιο συγκεκριμένα: Βανάτου, Καλλιπάδου, Κυψέλης, Αγ. Κήρυκα, Καλλιθέας, Πηγαδακίων, Κ. Γερακαρίου, Α. Γερακαρίου, Μ. Γερακαρίου, Σκουλικάδου, Αγ. Δημητρίου, Κατασταρίου, Κερίου, Μουζακίου, Παντοκράτορα, Λιθακιάς, Αγ. Πάντων, Αγ. Μαρίνας, Λαγκαδακίων, Φιολίτη, Λαγωπόδου, Αμπελοκήπων με βάση τις αποφάσεις που πήραν τα κατά τόπους τοπικά συμβούλια.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *