Ζάκυνθος

Προχωρά ρύθμιση για τη δημιουργία μικρών σφαγείων σε νησιά

Την επίσπευση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την κατασκευή σφαγείων μικρής δυναμικότητας σε νησιά, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ.

Σε συνεργασία που είχε με την αρμόδια Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια, ο κ. Χαρακόπουλος, τόνισε ότι στόχος του Προεδρικού Διατάγματος θα πρέπει να είναι η κάλυψη των αναγκών των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών νησιωτικών περιοχών, στις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν εγκεκριμένα σφαγεία.

Ειδικότερα, με τα εθνικά μέτρα που θα εισάγει το Προεδρικό Διάταγμα, θα δίνεται η δυνατότητα κατασκευής σφαγείων μικρής δυναμικότητας και χαμηλότερου κόστους,  τα οποία θα παρέχουν, όμως, το ίδιο εγγυημένο επίπεδο ασφάλειας στον καταναλωτή, με τα σφαγεία της υπόλοιπης επικράτειας.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος έχει ήδη κοινοποιηθεί στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. και βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, ενημερώθηκε επίσης για τα τρέχοντα προβλήματα, τις εκκρεμότητες και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *