Ζάκυνθος

Προχωρά η συνεργασία Περιφέρειας και ΟΔΑΖ για την σίτιση άπορων πολιτών

Η εμπλοκή που δημιουργήθηκε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και ΟΔΑΖ για τη διανομή τροφίμων σε οικογένειες του νησιού που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, φαίνεται πως ξεπεράστηκε και αυτό που αναμένεται τώρα είναι το πρόγραμμα αυτό να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή!

Θυμίζουμε πως το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στην απόφαση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου να μην εγκρίνει τη δαπάνη για την αγορά τροφίμων από την πλευρά της Περιφέρειας για τυπικούς λόγους ωστόσο ο σκόπελος αυτός ξεπεράστηκε, με την ένταξη της δαπάνης σε διαφορετικό κωδικό του προϋπολογισμού της Περιφέρειας.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή και ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς το εισηγήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, εξηγώντας πως το Σώμα έχει ήδη πάρει ομόφωνη απόφαση. Ωστόσο, έπρεπε να ληφθεί νέα απόφαση με βάση τις οδηγίες της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και την ένταξη της δαπάνης στο νέο Κωδικό.

Η απόφαση που ελήφθη ήταν και πάλι ομόφωνη.

Θυμίζουμε πως προβλέπεται υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΙΝ (πρώην ΟΔΑΖ) με την Περιφέρεια να συμβάλει με το ποσό των 78.878.05 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις και θα καλύπτει την σίτιση άπορων και ευπαθών ομάδων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *