Ζάκυνθος

Προτιμούν τα ΚΤΕΛ οι ζακυνθινοί για τις μετακινήσεις τους

 
Με θετικό πρόσημο κλείνει το 2014 για το ΚΤΕΛ σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση, καθώς η αύξηση των τουριστών από το Εξωτερικό κατά την περίοδο του Καλοκαιριού είχε αντίκτυπο κυρίως  στις μετακινήσεις που έγιναν με τα λεωφορεία που πραγματοποιούσαν τα δρομολόγια προς τις παραλίες.
Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλίας Μαλλιάς παρατήρησε μια στροφή και των ζακυνθινών στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για τα ταξίδια τους σε Αθήνα ή Ζάκυνθο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα οικονομικό και ασφαλές μέσο μεταφοράς.
 Ωστόσο, μια αποτίμηση της επιβατικής κίνησης των υπεραστικών δρομολογίων σε βάθος 5ετίας αποτυπώνει μια σημαντική μείωση της τάξης του 50% σήμερα σε σχέση με το παρελθόν.
Τα εσωτερικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ συνεχίζονται κανονικά και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα και σύμφωνα με τη διοίκηση, παρά την ελάχιστη επιβατική κίνηση, κυρίως από και προς τα ορεινά  χωριά, δεν έχουν μειωθεί σε αριθμό.
«Ο αριθμός των εσωτερικών δρομολογίων είναι σταθερός την τελευταία 5ετία, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις θα μπορούσε να μειωθεί αν ο αριθμός των επιβατών είναι μικρότερος του 60% της δυναμικότητας ενός δρομολογίου.
Αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 15 επιβάτες από και προς τα ορεινά χωριά όταν μετά βίας μεταφέρονται 5 ή 6 άτομα! Δεν σκοπεύουμε όμως να τα μειώσουμε καθώς στόχος μας είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες των Ζακυνθινών και να προσφέρουμε και μια κοινωνική υπηρεσία!» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως ειδικά για τα ορεινά χωριά υπάρχουν δύο και τρία δρομολόγια την ημέρα, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να μειωθούν σε δύο ανά εβδομάδα!
Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *