Ελλάδα

Προτάσεις για 11 δρομολόγια καθημερινά στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης!

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο οποίο θα εξεταστούν τα αιτήματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ζάκυνθο για το πρόγραμμα των δρομολογίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πιο συγκεκριμένα για την περίοδο από την 1η Νοέμβρη του 2014 μέχρι και τις 31 Οκτώβρη του 2014.
Η ημερομηνία της συνεδρίασης ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ πληροφορίες θέλουν όλο αυτό το διάστημα να πραγματοποιούνται άτυπες συναντήσεις στο ΥΕΝ μεταξύ των εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη στα δρομολόγια και τις ώρες που θα πραγματοποιούνται.
Η  έλευση του νέου πλοίου  Fior Di Levante ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα αφού συνολικά για την γραμμή Ζακύνθου Κυλλήνης έχουν υποβληθεί προτάσεις για 11 δρομολόγια την ημέρα, από τρεις διαφορετικές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, αίτημα για 4 δρομολόγια την ημέρα έχει γίνει από την Κοινοπραξία Πλοίων ενώ τον ίδιο αριθμό δρομολογίων την ημέρα έχει ζητήσει και η εταιρεία Levante, στην οποία ανήκει το καινούργιο πλοίο.
Τρία συνολικά δρομολόγια έχει ζητήσει η εταιρεία kefalonian Lines, ώστε τα δύο να πραγματοποιούνται από το Νήσος Κεφαλονιά και το τρίτο από το Ζάκυνθος Ι.
Σημειώνεται πως οι αρχικές προτάσεις των εταιρειών δεν είχαν γίνει αποδεκτές από το Λιμεναρχείο, το οποίο καλείται να εκφράσει τη γνώμη του και οι διαφωνίες της Υπηρεσίας αφορούσαν τις ώρες των δρομολογίων αφού είτε ορισμένα δρομολόγια συνέπιπταν, είτε είχαν ελάχιστη χρονική απόσταση μεταξύ τους.
Το κατά πόσο οι αρχικές προτάσεις για 11 δρομολόγια την ημέρα θα φτάσουν τελικά και ως εισηγήσεις στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *