Ζάκυνθος

Προσωρινή διοίκηση εκλέγει μέσα στον Αύγουστο η ΕΑΣΖ

 

Την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει μέσα στον Αύγουστο με θέμα την ανάδειξη προσωρινού διοικητικού συμβουλίου αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η διοίκηση της ΕΑΣΖ και οι μήνες που θα ακολουθήσουν είναι μήνες ανακατατάξεων και αναπροσαρμογής στα νέα δεδομένα λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών.

Προς το παρόν, δόθηκε ακόμη ένας μήνας παράτασης στη θητεία του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου της Οργάνωσης, προκειμένου να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την μετατροπή της ΕΑΣΖ σε Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό και την διοργάνωση των εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων των αγροτών στο διοικητικό συμβούλιο του νέου συνεταιρισμού.

Στην επικείμενη Γενική Συνέλευση αναμένεται να γίνει εκλογή του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣΖ, που θα αναλάβει να καταθέσει στο Πρωτοδικείο Ζακύνθου το Καταστατικό για το νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό που θα συσταθεί αλλά και να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση μέσα από την οποία θα εκλεγεί η νέα διοίκηση.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται να γίνουν μέσα στον Σεπτέμβρη και η θητεία της νέας διοίκησης θα είναι τετραετής.

Μια ακόμη σοβαρή απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί στην επικείμενη Γενική Συνέλευση είναι η έγκριση της απόφασης για την εκτίμηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΑΣΖ αλλά και των πρωτοβάθμιων αγροτικών συνεταιρισμών που πλέον συγχωνεύονται σε έναν συνεταιρισμό.

Την αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το οινοποιείο το σταφιδεργοστάσιο, το τυποποιητήριο λαδιού, αποθήκες και άλλα ακίνητα έχει αναλάβει μια ειδική επιτροπή την απόφαση της οποίας θα πρέπει να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση.

Θυμίζουμε πως στο νέο Νομικό Πρόσωπο που θα ονομάζεται Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου, δε θα συμμετέχουν, οι πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί του νησιού που διαθέτουν δικά τους ελαιοτριβεία, όπως του Παντοκράτορα, της Λιθακιάς, του Άνω και Μέσω Γερακαρίου, καθώς και ο Συνεταιρισμός Γυναικών “Οι Μελισσιώτισσες”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *