Ζάκυνθος

Προσωπικό από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Νοσοκομείο

Με προσωπικό από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Ζακύνθου και οι εργαζόμενοι αυτοί, που θα απασχοληθούν με πεντάμηνες συμβάσεις και χρηματοδοτούνται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, θα καλύψουν έστω και εν μέρει κάποια από τα σοβαρά κενά που υπάρχουν σε  προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από το Διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Κομιώτη, μέσω του προγράμματος απασχόλησης ανέργων που διαχειρίστηκε η Περιφέρεια,  προσελήφθησαν και διατέθηκαν στο Νοσοκομείο συνολικά 6 άτομα, πέντε νοσηλευτές και ένας εργάτης.

Το προσωπικό αυτό, καλύπτει σε ελάχιστο μόνο βαθμό τις ανάγκες που υπάρχουν στο μοναδικό Νοσοκομείο του νησιού μας και οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, μετά τις μαζικές αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης. Ο κ. Κομιώτης πάντως, μιλώντας στην εφημερίδα μας, ευχαρίστησε δημόσια την Περιφέρεια γι’ αυτή την συνεργασία.

Παρόλα αυτά, η παραπάνω εξέλιξη, φαίνεται να είναι μοναδική που σημειώνεται σε ότι αφορά την ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό: Υπενθυμίζεται πως νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, που είχαν προσληφθεί πριν λίγο διάστημα με δελτίο παροχής υπηρεσιών παραμένουν απλήρωτοι και διέκοψαν την σύμβασή τους με το Νοσοκομείο. Η πληρωμή τους δεν μπορούσε να εγκριθεί από τον Επίτροπο και αυτό που αναμένεται είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να πληρωθούν το διάστημα των δύο μηνών που εργάστηκαν, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες του Νοσοκομείου.

Καμία σημαντική εξέλιξη δεν φαίνεται να υπάρχει και στις προσλήψεις ιατρών. Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου, ένα από τα πιεστικότερα προβλήματα είναι αυτό της έλλειψης οφθαλμιάτρου, λόγω της γνωστής υπόθεσης που προέκυψε με τον
κ. Βάρτζελη, μέχρι πρότινος Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, επανέφερε στο Υπουργείο το αίτημα για άμεση πρόσληψη της συγκεκριμένης ειδικότητας και οι εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *