Ζάκυνθος

Προς κατάργηση η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου

Το ενδεχόμενο να πέσουν οι «τίτλοι του τέλους» για ακόμη μια δημόσια Υπηρεσία στη Ζάκυνθο είναι ορατό και αυτή την φορά πρόκειται για την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η κατάργηση της οποίας είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων των υπηρεσιών που έχει ήδη ξεκινήσει το Υπουργείο Οικονομικών, προωθείται η κατάργηση των αντίστοιχων υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα και η ενσωμάτωσή τους σε ευρύτερες διευθύνσεις.

Η πληροφόρηση  σχετικά με το επίφοβο μέλλον των Κτηματικών Υπηρεσιών έχει ήδη διαρρεύσει από πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους της τοπικής υπηρεσίας και οι οριστικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Η εξέλιξη αυτή, μόνο αρνητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τη Ζάκυνθο, που αποτελεί μια νησιωτική περιοχή με ιδιαιτερότητες σε ό,τι αφορά και το έργο της υπηρεσίας αλλά και την εξυπηρέτηση του κοινού.

Όπως προαναφέρθηκε το οριστικό κλείσιμο της Υπηρεσίας είναι ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο, στα πλαίσια των ενεργειών για περιστολή των δημόσιων δαπανών. Στην περίπτωση αυτή, η υπηρεσία θα υπαχθεί στη Διεύθυνση με έδρα την Πάτρα και το πιθανότερο είναι πως στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα θα κληθεί να μεταταχθεί και το προσωπικό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *